Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA VELIKA AKCIJA ZBOG DROGE

Nastavak istrage oko kriminalne skupine Viktora Milakovića, među uhićenima i vlasnik Ritza

Zagreb: U noćnom klubu ubijen Uskokov optuženik Tomislav Sabljo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
01.09.2023.
u 16:56

Sumnja se da je kriminalna skupina kroz duže vrijeme osigurala kupovinu, krijumčarenje i preprodaju oko 760 kilograma marihuane, oko devet kilograma kokaina, 15 kilograma speeda te oko 3000 tableta ecstasyja

Više osoba, uhićeno je u najnovijoj akciji USKOK-a i PNUSKOK-a, zbog sumnje da su bili dio organizirane kriminalne skupine koja se kroz duže vrijeme bavila preprodajom veće količina droga. Iz USKOK-a je priopćeno da su u tijeku uhićenja i pretrage kuća, stanova i automobila na području Zagreba, Primorsko-goranske županije, Šibensko-kninske županije i Istarske županije. Najnovijom istragom, koja je svojevrsni nastavak priče oko skupine Viktora Milakovića, obuhvaćeno je sve skupa oko dvadesetak osoba.

Prema neslužbenim informacijama među uhićenima je i Mario Gavrić, vlasnik Ritza, poznatog zagrebačkog noćnog kluba u kojem je u travnju ove godine ubijen Tomislav Sabljo. Do novih uhićenja je došlo nakon detaljne analize dokaza koji su prikupljeni nakon što su još tamo koncem 2021. uhićeni Milaković i ostali. Istraga protiv njih išla je u dva smjera: jedan se bavio poslovima oko droge, a drugi se bavio podmetanje eksploziva pred stan Tomislava Sučića na Laništu. U tom djelu priče optužnica je podignuta koncem 2022., no još nije potvrđena. Neki dan je sjednica optužnog vijeća odgođena jer je jedan od optuženika tražio uvid u spis. U tom predmetu, osim Milakovića, optuženi su Leo Zdenjak, Darko Jandrić, Jan Andabak, Damir Medarić i Ivan Krstanović. Što se tiče kraka istrage koji se bavio trgovinom većim količinama droge, tu istraga još nije okončana, a nova uhićenja vjerojatno znače i njezino proširenje. U tom djelu istraga se vodila protiv Milakovića, Jandrića, Zdenjaka i Andabaka.

VEZANI ČLANCI:

Prema neslužbenim informacijama njih četvorica osumnjičena su i u najnovijem proširenju istrage, a osim njih sumnjiči se još sedam osoba, među kojima je i Gavrić. Sumnja se da je kriminalna skupina kroz duže vrijeme osigurala kupovinu, krijumčarenje i preprodaju oko 760 kilograma marihuane, oko devet kilograma kokaina, 15 kilograma speeda te oko 3000 tableta ecstasyja. Dio osumnjičenika od ranije je u istražnom zatvorima diljem Hrvatske, a oni koji su recentno uhićeni bit će dovedeni na ispitivanje u USKOK, nakon čega će se odlučiti hoće li se i za koga tražiti određivanje istražnog zatvora. Isto tako, prema neslužbenim izvorima, nova uhićenja su rezultat analize onog što je prikupljeno dešifriranjem kriptirane komunikacije preko SKY-a, kojom se Milakovića skupina obilato služila.

Inače, najveća zanimljivost ove priče svakako je uhićenje vlasnika Ritza, u kojem je ubijen Sabljo, koji je prema policijskim i pravosudnim spisima pripadao kriminalnoj grupaciji s kojom se Milakovićeva skupina sukobljavala. Konkretnije Sabljo i Sučić optuženi su u akciji Tebra zbog krijumčarenja 16 tona marihuane, a tijekom svojih boravaka u Remetincu sukobili su se s Leom Zdenjakom. Taj sukob, kasnije je bio razlog, barem prema optužnici protiv Milakovića i ostalih, za osvetu, koja je uključivala praćenje i planiranje likvidacija članova Sabljine i Sučićeve obitelji. Pred stan Sučićeve obitelji je postavljen eksploziv i puka je sreća što nitko nije poginuo. Članovi Sabljine obitelji su praćeni, no srećom plan njihove potencijalne likvidacije, kao ni plan likvidacije Alena B. i njegove obitelji, nije uspio jer su Milaković i ostali uhićeni. Kada su pripadnici Milakovićeve skupine dospjeli u Remetinec vrlo brzo su se sukobili s pripadnicima skupine oko Sablje i Sučića, a to je rezultiralo razmještanjima po zatvorima diljem zemlje. Jedna od tih sukoba bio je između Sablje i Jana Andabaka.

VIDEO Zapaljene svijeće ispred noćnog kluba Ritz u spomen na Tomislava Sablju

Što se tiče Sablje, on je ubijen u travnju ove godine u Ritzu, a za njegovo ubojstvo se sumnjiče Kristijan Knego i Dorijan Mraković. Prvi je bio voditelj zaštitarske službe, a drugi suspendirani policajac PU zagrebačke koji je redario na crno. Sabljo je u Ritz došao podosta pijan, tamo se sukobio s više ljudi, imao je pištolj, koji mu je oduzet, pa mu se opet našao u rukama, a Knegi je pištolj, kako se sumnja, dao Mraković, koji se nakon toga iz Ritza udaljio, da bi se malo kasnije sam predao, a policiji je predao i pištolj... Knego se sumnjiči da je prema Sablji ispalio više hitaca, a od uhićenja je u istražnom zatvoru. Među onima koji je toj situaciji svjedočio u travnju ove godine bio je i sada uhićeni o Gavrić. Njega se u recentnoj priči sumnjiči da je 2021. preko posrednika od Jandrića za 36.000 eura kupio kilograma kokaina.

VIDEO Veliki udarac balkanskom kartelu - zaplijenjeno 2,7 tona kokaina i uhićeno šest osoba

Komentara 6

SG
Saul Goodman
18:21 01.09.2023.

dajte molim vas pa sve te "jače" lokale i klubove u gradu drže kriminalci, uvijek je i bilo tako od osnutka demokratske Republike Hrvatske u kojoj postoji vladavina prava i trodioba vlasti :)

Avatar Mario1000
Mario1000
17:55 01.09.2023.

Banda komunisticka svibi laku lovu

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
20:45 01.09.2023.

Samo šaljite djecu po Riztovima, h2oima i slično. Sve i jedan vlasnik takvih rupčaga je krimos ovog tipa. Just sayin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije