Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNO SE PREDSTAVIO

Nasjela na romantičnu prijevaru: Mjesecima komunicirala s muškarcem pa ostala bez 40.000 eura

Pixabay/Ilustracija
15.02.2024.
u 13:28

Policija je pozvala građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju nerealnim ponudama

Žena s riječkog područja nasjela je na još jednu u nizu romantičnih prijevara. Kako je izvijestila Policijska uprava primorsko-goranska, nakon što je prethodna tri mjeseca komunicirala s nepoznatom osobom putem društvene mreže, oštećena je 68-godišnjakinja

Žena je materijalno oštećena za više od 40.000 eura koje je uplaćivala na bankovne i poštanske račune nepoznatog muškarca, a koji ju je kroz virtualnu komunikaciju obmanjivao o poklanjanju velikog novčanog iznosa, kao i o njihovom budućem zajedničkom životu.

Ovaj događaj, kako je istaknula policija, nije prvi u kojima se počinitelji lažno predstavljaju na društvenim mrežama kao pomorci u inozemstvu ili strani bogati vlasnici te nagovaranjem i obmanjivanjem žrtvu materijalno oštete.

VEZANI ČLANCI:

"Romantične prijevare su jedne od najčešćih financijskih online prijevara u kojoj se prevarant pretvara da želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na društvenim mrežama, internetskim stranicama za upoznavanje ili putem elektroničke pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist. Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim računima", opisuje PU primorsko-goranska. 

Policija je pozvala građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju nerealnim ponudama.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odmah prestanite komunicirati i ne uplaćujte novac, a događaj prijavite policiji na broj 192, ističe se. 

GALERIJA Privođenje muškarca koji je automobilom bježao policiji kroz cijeli Zagreb

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije