Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladić u komi

Nasilnik koji voli prijetiti djevojkama pretukao znanca

KBC Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.11.2015.
u 22:00

Joška B. K. policija je tražila zbog pljačke Tommyja u Solinu i Erste banke u Sesvetama. Pokazalo se poslije da s tim nema veze

Joško B. K. (33) iz Solina u istražnom je zatvoru zbog sumnje da je pokušao ubiti Nikolu K. (20) iz Splita za čiji se život bore liječnici u splitskom KBC-u. Ispitao ga je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu koji je predložio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela. Joško B. K. u srijedu oko 18 sati više puta šakom je udario u glavu Nikolu K.

Liječnici su konstatirali nagnječenje zatiljnog dijela glave, nagnječenje lijeve očne duplje i arkade te subduralni hematom s obilnim krvarenjem između mozga i očne duplje. U dubokoj je komi i priključen na respirator. Život mu je još uvijek u opasnosti. – Stanje pacijenta je i dalje nepromijenjeno. I dalje je na respiratoru i u induciranoj komi. Ostale vitalne funkcije su u redu – kazao je dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje splitskog KBC-a.

Policija je o svemu doznala od liječnika s Hitnog kirurškog prijema. Kada su došli do bolnice, policajci su u škodi fabiji zatekli Joška B. K. u društvu 25-godišnjaka kojega su poslije pustili jer ga ne dovode u vezu s napadom. Joško B. K. i 25-godišnjak pokušali su im pobjeći, ali su ih policajci ipak uhvatili. Zbog čega je Joško B. K. u vozilu na području Stobreča brutalno pretukao Nikolu nije razjašnjeno. Nakon što ga je ozlijedio, zajedno s 25-godišnjakom dovezao ga je u bolnicu i čekao ga u škodi. Nije bio svjestan težine ozljeda koje mu je nanio. Njih su dvojica, navodno, prijatelji.

Joško B. K. ima debeli kazneni dosje zbog niza kaznenih djela s elementima nasilja kao i pljački, provala i krađa. Na stranicama crne kronike počeo se pojavljivati prije 10 godina kada je za njim raspisana tjeralica nakon pljačke Tommyja u Solinu i Erste banke u Sesvetama. S tim nije imao veze, ali je u to vrijeme imao nekoliko desetaka kaznenih prijava. Dvije godine poslije podivljao je kada je u kafiću vidio bivšu djevojku, kojoj je imao zabranu prilaska. Pljusnuo je gazdu, nju vukao za kosu, a njezina prijatelja izudarao. U to vrijeme već je imao 80 kaznenih prijava, među njima i za nasilništvo i prijetnje bivšim djevojkama. 

>>Pretučeni mladić u komi, policija 33-godišnjaka prijavila za pokušaj ubojstva

>>Policajac teže ozlijeđen nakon što ga je diler gurnuo na pod

Komentara 12

DU
Deleted user
07:08 21.11.2015.

Sigurno se čeka da nekoga ubije umjesto da mu šiknu injekciju koja bi ga dovela u normalno stanje a to je da jedva hoda slineći

GA
Galic1111
00:18 21.11.2015.

Smece

SE
Secli
23:20 20.11.2015.

Metak u čelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije