Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR Točno u podne dvojac je zaustavio 18-godišnjaka i prisilio ga da sjedne na motor. Odvezli su ga u šupu gdje je počelo mučenje

Nasilnici oteli, tukli i ošišali mladića!

11.11.2008.
u 09:31

Brutalno su se, najvjerojatnije bez ikakva razloga, 19-godišnjak i 16-godišnjak prošle nedjelje iživljavali nad 18-godišnjakom iz Zadra. Na sreću, napadnuti mladić, koji je tek postao punoljetan, samo je lakše ozlijeđen. O psihičkim posljedicama torture koja je započela otmicom 18-godišnjaka u nedjelju u podne, u neposrednoj blizini kuće u kojoj stanuje i gotovo u samom centru Zadra, tek se može nagađati, no iz svega što se događalo zaključuje se da su napadači htjeli 18-godišnjaka poniziti, psihički ga maltretirati.

Udaramo čim čujemo 'Samo me nemojte tući'...

Folnegovićevo naselje: Huligani napali brucoše iz Dalmacije

Josipa do smrti pretukli iz čiste obijesti pred pedesetak svjedoka

Dječaku nasilnici u zahodu slomili kost

Nogom u stražnjicu
Kako doznajemo iz PU zadarske, dvojica Zadrana su točno u podne u Ulici Ivana Gundulića zaustavili 18-godišnjaka te ga prislino posjeli na motor i odveli ga najprije u Petrčansku ulicu. Tamo su ga počeli maltretirati, a s mlaćenje su nastavili u jednoj šupi u Zagrebačkoj ulici. Udarali su ga te mu obrijali pola kose s glave brijaćim aparatom. Pritom su ga navodno i ozlijedili te ga naposljetku, kako doznajemo, udarili nogom u stražnjicu i potjerali ga na jednu od najprometnijih cesta u Zadru.

Mladić, ponižen i lakše ozlijeđen, navodno je utrčao u jedan ugostiteljski objekt te telefonom pozvao policiju. Protiv dvojice napadača policija je podigla kaznenu prijavu tek dva dana poslije. Policiji su napad i maltretiranje pokušali navodno opravdati tvrdnjom da im je 18-godišnjak ukrao plastične boce koje su namjeravali prodati, no u policiji su nam rekli da su ustanovili kako im on boce nije ukrao. Žrtva napada, 18-godišnjak o kojem se navodno nakon udomljenja brine jedna zadarska obitelj, jučer nam nije bio dostupan. Susjedi napadnutog mladića rekli su nam kako ne znaju ništa o napadu na 18-godišnjaka. I dok zadarska priča izaziva šok i nevjericu, priča iz Slavonskog Broda još je drastičnija. Tamo su vinovnici nasilja djeca.

– Ne znam više što da radim! Moga jedanaestogodišnjeg sina Damira neprestano tuku, izazivaju, na njemu se iživljavaju gotovo sva starija djeca iz sela. Ne sprečava ih ni to što Damir već godinama boluje od epilepsije, dapače, kao da su ga upravo zbog njegove bolesti uzeli na zub. Prije nekoliko dana trojica starijih dječaka uhvatila su ga na igralištu i tukla ga rukama i nogama sve dok nije naišao neki prolaznik i potjerao te divljake.

Upravo zbog takvih napada i iživljavanja kojima je Damir gotovo svakodnevno izložen, psihijatar mu je dijagnosticirao i anksiozno-depresivni poremećaj – kaže Marijana Galić iz Novoga Grada nedaleko od Slavonskog Broda. Kako tvrdi, pokušavala je na sve načine primiriti situaciju. Razgovarala je s djecom koja su napadala njezina Damira, s njihovim roditeljima, ali ništa nije pomoglo.

Nekoliko puta intervenirala je i policijaNakon posljednjeg incidenta, kada je njezino dijete pretučeno ostalo ležati na cesti, uplašena tragičnom sudbinom Luke Ritza i Josipa Klasnića, koje su njihovi vršnjaci premlatili do smrti, Marijana se za pomoć obratila i školi. Sva dosadašnja zlostavljanja prijavila je ravnatelju OŠ Stjepana Radića u Oprisavcima koju Damir pohađa nadajući se pomoći školskih i obrazovnih struktura.

– Tijekom dana razgovarali smo s Damirovim roditeljima i nastojat ćemo primiriti cjelokupnu situaciju i riješiti taj problem. Zasad ne znam točno tko je napao dječaka, znam samo da je riječ o učenicima viših razreda. U svakom slučaju, naša škola promiče nenasilje i takvo je ponašanje apsolutno neprihvatljivo. Istražit ćemo o čemu je doista riječ, no nitko nema pravo posegnuti za fizičkom silom – kaže ravnatelj škole Antun Beraković.

Neka se obrate
S druge strane, glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić kaže da Galićevi nisu prijavljivali napade na svoje dijete te ističe da bi policijski službenici u svakom slučaju izašli na očevid. – Sugeriramo svima koji proživljavaju takve probleme neka se obrate policiji te neka sve slučajeve zlostavljanja prijave – kaže glasnogovornica Nujić.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije