Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE

Nasilnici nogama i šakama pretukli 16-godišnjaka

djecak_311.jpg
import
14.09.2008.
u 19:35

Desetak nepoznatih zakrabuljenih vandala iz čista je mira pretuklo šesnaestogodišnjeg Hrvoja J. On i njegov dvije godine mlađi prijatelj Leonard u subotu oko 19 sati kroz pothodnik u Vrapču išli su na željezničku stanicu.

– Odjedanput su se odnekud pojavili i bacili ga na pod. Mislim da ih je bilo deset. Udarali su ga šakama i nogama. To je trajalo minutu ili dvije – ispričao je Leonard, kojemu nije jasno zašto su napadači njega poštedjeli. Samo su ga, kazao je, zaobišli. Ni on ni njegov pretučeni prijatelj nisu ih prepoznali. A nisu ni mogli, objašnjava Leonard, kad su bili s kapuljačama i šalovima preko lica. Hrvoje se sjeća da je jedan bio prilično visok.

– Arkada mi je slomljena, čim sam pao na stepenice – kaže Hrvoje. Procjenjuju da su napadači njihovi vršnjaci. Leonard se nije uspio ni snaći u cijeloj gužvi. Nasilnici su pobjegli. Hrvoje je otpuzao uz stube do stajališta i jedan ga je dečko odvezao u bolnicu Sveti Duh.

Liječnici su utvrdili da ima i potres mozga.
Danas poslijepodne posjetili su ga roditelji i prijatelji. Njegova majka Vesna sretna je što je sin prošao s lakšim ozljedama.

– Najgore je što ti dečki napadaju iz zabave. Ne mogu shvatiti da su oni sad zbog toga sretni. Da mi je samo sresti njihove roditelje! Pitaju li se oni što im rade djeca? – kaže Vesna. Grozi se na pomisao da se i njezinu sinu moglo dogoditi što i Luki Ritzu. Policija joj je rekla da je Hrvojev slučaj treći u posljednje vrijeme u istom pothodniku.

 Čudi se što ne upozoravaju na “crne točke” i češće ih ne obilaze. Hrvoje i Leonard svjesni su da svakim izlaskom riskiraju da ih netko pretuče.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije