Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor MORH-a

Nasilni vojnik već je dobio stegovnu kaznu i mjeru, ali i četiri nagradna dopusta

Privođenje osumnjičenog 24-godišjeg vojnika koji je na ulici pretukao mladića obučenog u Djeda Mraza
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
26.12.2022.
u 16:43

Iz Ministarstva, također, potvrđuju kako je u konkretnom slučaju riječ o djelatnoj vojnoj osobi te napominju kako takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Ne stišavaju se reakcije na nemile scene na ulicama Slavonskog Broda na Badnjak. Podsjetimo, u središtu grada došlo je do masovne tučnjave u kojoj je 24-godišnjak, inače djelatna osoba Hrvatske vojske, divljački nogom u glavu udario tri godine mlađeg mladića odjevenog u Djeda Mraza dok je ovaj ležao na podu.

Napadnuti mladić završio je u bolnici s teškim ozljedama glave. Snimak događaja osvanuo je na društvenim mrežama i šokirao hrvatsku javnost. Policija je uhitila više osoba, među kojima i 24-godišnjeg napadača koji je osumnjičen za nanošenje teške tjelesne ozljede, a na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Privođenje osumnjičenog 24-godišjeg vojnika koji je na ulici pretukao mladića obučenog u Djeda Mraza
1/7

Iz Ministarstva obrane na naš su upit potvrdili navode koji su se pojavili u medijima kako je nasilni vojnik već kažnjavan.

- Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također, prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust - navodi se u odgovoru koji nam je dostavljen iz Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Iz Ministarstva, također, potvrđuju kako je u konkretnom slučaju riječ o djelatnoj vojnoj osobi te napominju kako takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

- Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi.  Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija. Ministarstvo obrane oštro osuđuje navedeni događaj i svaki oblik nasilja. Takvo nedolično ponašanje nanosi štetu ugledu Oružanih snaga i Ministarstva obrane - navodi se u odgovoru Ministarstva.

 

 

Komentara 32

Avatar mustafa2
mustafa2
17:01 26.12.2022.

zar ste ovo prenjeli direktno sa srbijanskog "kurira" ? kakav djed mraz na badnjak ??? na badnjak je mogao biti jedino djed bozicnjak.

BU
Bukva2
18:45 26.12.2022.

Tako udarati čovjeka dok je na podu i još u polusvjesnom stanju. Ma fuj. Sram te bilo, ali problem je što nemaš srama. Evo iz ove situacije se jasno može vidjeti kakav je ovaj nasilnik karakter, ma to je nula, jedna obična nula od čovjeka. Obična kukavica. Ma to nije čovjek. A ovi što stoje i gledaju na takve mi se bljuva. Ovo je pokušaj ubojstva. Točka. Ovo nije Hrvatski vojnik, ovaj i ovakvi su sramota za vojnu odoru i sramote odoru, čast, ugled Hrvatskog vojnika koji pobjeđuje i u pobjedi je velik, a i ponizan, koji pomaže, ljubi, pa čak i neprijatelja što smo pokazali u Domovinskom ratu. Saznat će se i tvoje ime, svih onih koji su sudjelovali u ovoj sramoti. O da, saznat će se.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
16:52 26.12.2022.

Nad neposlušnim vojnikom treba pod hitno provesti odgovarajuće mjere i radnje. Ponajprije stegovne, a možda i neke druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije