Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORADE MLAĐI SIJE STRAH Mario Korade prijetio i razbijao po kafiću

Nasilan, drzak i pijan vraćen u Remetinec

Mario Korade i njegova majka Ljiljana na hodniku Prekršajnog suda u Zlataru
Foto: Željko Pušec
27.10.2008.
u 10:01

VELIKA VETERNIČKA – Prošlo je tek deset dana otkako je Mario Korade (19) pušten iz pritvora u kojem je od kraja kolovoza boravio zbog kaznene prijave za nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje, a u ponedjeljak mu je na Prekršajnom sudu u Zlataru određeno zadržavanje u zatvoru u Remetincu u trajanju od 15 dana zbog narušavanja javnog reda i mira. Mario Korade, sin pokojnog Ivana Korade, nered je stvarao u nedjelju predvečer u lokalu “Best” u Velikoj Veterničkoj, gdje je vrijeđao goste i prijetio im.

Predsjednica Prekršajnog suda Jadranka Kiš Šaulovečki rekla je da se Mariju Koradi na teret stavlja narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način, a zadržavanje od 15 dana maksimalna je mjera za takav prekršaj.

Svjedoci 11. studenoga
Na Prekršajnom sudu nemaju nikakvih informacija o navodnom razbijanju boca ili neredu koji je Korade stvarao na groblju u Velikoj Veterničkoj.

Mario Korade djelomično je priznao djelo za koje se tereti i nije se koristio pravom da bude ispitan u nazočnosti odvjetnika. Ispitivanje svjedoka na Prekršajnom sudu zakazano je za 11. studenoga.

Što se zapravo dogodilo? Kako kaže vlasnica kafića koja je u to vrijeme radila, Korade je s nekoliko prijatelja sjedio za šankom i pio.

– Sve se odigralo oko 18 sati, no ne sjećam se točnog vremena jer sam još u šoku. Mario je bio dosta pijan. Jedan njegov prijatelj ima zabranu ulaska u kafić jer je prije stvarao nerede. Mario me zbog toga napao i bunio se. Došao je iza šanka, uzeo nožić za limun te ga držao u ruci, nešto mi je govorio i vikao. Bila sam kraj blagajne i zanijemjela sam, ukipila se od straha - priča vlasnica kafića i nastavlja:

Prijatelji ga smirivali
- Tada ga je jedan njegov prijatelj povukao i odmaknuo, a Korade je onda navalio na goste u kafiću, vikao i razbio dvije čaše. Svi su se uplašili i pobjegli iz lokala. Prijatelji su ga smirivali, onda je i Mario izašao, čula sam da se navodno potukao s prijateljem. Na parkiralište je naišao Dražen Hudić i oni su se nešto svađali. Mi smo zvali policiju, Korade i njegovi prijatelji otišli su dalje autom, a policija ga je uhvatila kod nekog drugog kafića – ispričala je prestrašena vlasnica Besta.


Kad pije, ne zna se kontrolirati!

Dražen Hudić, sin Cilike Hudić i stric Gorana Hudića, žrtava Ivana Korade, rekao je: – Mario se ne zna kontrolirati kad pije. Bio je vidljivo pijan, nije me napao fizički, govorio je da njegov otac nije počinio te zločine, pitao je što želimo od njega. Ja nisam nikada ništa tvrdio, niti ga napadao. Pokušao sam ga smiriti. Mahao je pendrekom i malo udario po mome autu. (ss)


Bojimo se što će se još dogoditi!

Dražen Hudić kaže da je Mario u nedjelju viđen na groblju, a poslije su na grobu Cilike i Gorana Hudića pronašli razbijenu bocu, no nitko nije vidio Marija kako razbija oko groba. Ivanka Hudić, Draženova šogorica i majka pokojnog Gorana kaže: – Mario je tek došao iz pritvora i sad ovako. Nikad se nismo s njim sukobljavali, teško nam je. Svi se bojimo što će se još dogoditi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije