Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Našice: Đaci na kreativnoj radionici Dražena Jerabeka

28. listopada 2008. u 15:57 3 prikaza
jerab-txt.jpg
Foto: import

U nizu zanimljivih događanja u povodu Mjeseca hrvatske knjige, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica u Našicama i Udruga KLAN organizirali su radionicu i izložbu ilustracija Dražena Jerabeka. Radionici su se odazvali učenici našičkih škola, a poznati ilustrator i profesor likovne kulture stvaralačko je poslijepodne ocijenio vrlo uspješnim i kreativnim.

– Zanimljivo mi je što upravo iz Slavonije dolaze mnogi talentirani mladi ljudi – rekao je Jerabek i dodao kako je među mladim Našičanima prepoznao mnoge buduće ilustratore.

S pažnjom i savjetima prokomentirao je svaku nastalu ilustraciju. Otkrio je kako on osobno najradije ilustrira bajke i sve što je vezano za dječji svijet i maštu.

– Svijet bajke moj je svijet i oduvijek je to bio. Kada dobijem poruku da radim nešto za djecu, to je za mene kao pračka, jednostavno me baci u taj svijet, u kojemu uživam – zaključio je Jerabek. Uz njega su uživali i mladi našički ilustratori, a njihovi radovi nastali tijekom kreativne radionice izloženi su u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici u Našicama.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće