Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sva lica turizma
Povratak na članak

Naši su turistički ležajevi puni, ali mi za to radimo svih 365 dana u godini

Mediteranske i afričke zemlje ponovno su nam konkurentne pa su nužna kontinuirana ulaganja i osmišljavanje dodatnih turističkih sadržaja

Komentari 12

MA
Markos
20:32 05.08.2019.

Goste vam tjeraju I primitivni krezozubi trolovi koji se neznaju ponasati. Mladi naprimjer vecina je kul ali one starije generacije znaju biti odvratne. Eto danas na Pagu situacija...jedan slovenac parkiro trolu na "njegov" parking i dok slovenac trolu pokusa kulturno objasniti, da mu je taj parking netko prodao skupa sa apartmanom trol se dere, vristi, skace, je.e mu mater, da ce ga ubit I tako dalje...jednostavno kao da je upravo izasao iz sume. Eto..pa i da mu je greskom parkirao na taj "njegov" parking mogao je to provesti mirnije, dostojanstveno covjeku objasnit i to je to...Eto bas takvi krezozubi trolovi vam unistavaju ugled i brukaju zemlju (uz ljeve trolove druge sorte). Pozdrav iz Slovenije.

VL
Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
21:10 05.08.2019.

moze ovaj pricati sta hoce ali hrvatski problem su u svakom slucaju cjene. hoteli su drugo ali nas turizam idalje zivi vecinski od apartmana koji su preskupi i lose uredeni. moji kolege idu u tursku , plate 900 Eura allinklusivee hotel 4-5 zvjjezdica sa avionom,..... to je kod nas nezamislivo trazite za usrani apartman 30m2 lose ureden 60-100 eura po danu , bez hrane nekog programa a parkiraliste koje dobijes je neuredeno i bez jasnih odrednica koje je tvoje vec kako tko stigne tako i parkira. neznam koliko bi htjeli zaraditi a to gost itekako osjeti i prgavost i bahatost iznajmljivaca itekako zivcira.kada dodem na godisnji zelim odmor, sredene odnose bez zbrke i boli me briga ako mu je dvoriste premalo za 4 auta a iznajmljuje 7 aparmana, neetreba mi njegova pohlepa i neorganiziranost. nemogu mu ja i meni slicni svakom unuku i praunuku po apartman izgraditi sa njihovim lihvarskim cjenama

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:22 06.08.2019.

Sada ili nikada. Po okončanju sezone pusti u pogon svoj retroprocesor i prioni na posao kao za vrijeme Domovinskog rata sa remetilcima. Moraš najgore prekršitelje dobrih poslovnih običaja za primjer propustiti kroz procesor i tako donijeti neovisnoj državi spas u posljednji čas, jer nam turizam načisto propada. Usluge sa retroprocesorom treba ponuditi i turistima mazohistima, kojima vjerodomoljubi u najboljem slučaju odgrizu uvce, a ti bi im mogla dati ful servis (da nestanu netragom). Krajne je vrijeme da upravu neovisne države preuzmete vi specijalisti i pored lustracije provedete i humanu asanaciju u svim sferama društvenog života, zar ne?

VL
DO
doktorica
22:22 05.08.2019.

Najgore pljuvanje po našem turizmu i uopće dolazi od nas samih,dok druge zemlje skrivaju mi pilimo granu na kojoj sjedimo

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:53 06.08.2019.

Vjerodomoljubni turistički poslenici se sa pravom drže postulata da našu rodnu grudu ne treba davati kojkekakvim turistima divljacima za bagatelu, već im treba derati kožu, pa čak i glodati meso ako dozvole. Tako su podignute napr. cijene "parkinga" jahti su dignute do Neba (najmanje duplo skuplje nego okolita konkrencija), tako da moji poznanici slovački jahtari (a ne samo oni, već i Zapadni Europljani) bježe od hrvatske obale kao djavo od križa. Kada je Putin uveo turističke sankcije Erdoganu zbog obaranjaa ruskog aviona, vjerodomoljubni turistički poslenik je uduplao cijenu apartmana mojem poznaniku koji je bio njegov redovni gost, a po ovome nikada više. Obično novi inozemni turisti dodju prvi i posljednji put, jer su iznevjerena njihova normalna očekivanja. Dakle po deindustrijalizaciji, deagrarizaciji provodi se i deturistizacija neovisne države. Uostalom zašto bi vjeroddomoljubi bili turističke sluge za bagatelu, kada mogu uživati u bezbrojnim vjerodomoljubnim igrama (današnja proslava Oluje i mali milion drugih manifestacija) pri čemu zaborave u svom zanosu na iće i piće, odjeću i obuću i sve druge egzistencijalne potrebe, zar ne?

VL
SA
samoborka
20:43 05.08.2019.

Hrvatska gastronomska ponuda je jedna velika nula,uz tu i tamo pokoju iznimku. More nam je sve prljavije. Plaze slabo ciscene i uredjene. Kao sto Marko navodi, veliki broj nasih ljudi su i dalje primitivni,neotesani krkani koji se otresaju na goste, vicu, varaju,podvaljuju. Sredista turistickih mjesta su nam vecinom uredjena, ali okolica je neuredna, zatrpana smecem, polja divlja i neobradjena, okucnice neuredne i obrasle. Nisu nama problem samo nase nabrijane i neprimjerene cijene. Nasi hoteli su barem 50% preskupi (slobodno provjerite cijene hotel po Italiji, Grckoj, Malti..pa usporedite s nasima) Mozemo se mi zavaravati koliko hocemo i ljutiti se na kritike, ali sve nam je polako doslo na naplatu i tek nam slijedi pravi potop iducih sezona. Covjeku iz clanka svaka cast i neka se i dalje trudi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.