Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vole biti drukčiji

Naši političari koji šokiraju, prave ispade, zabavljaju...

'06.03.2011., Zagreb - Prosvjednici ciji je cilj rusenje Vlade Republike Hrvatske okupili su se oko 16 sati na Preradovicevom trgu te krenuli u povorci kroz grad. Prosvjednici ispred sredisnjice HDZ-a
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/10
14.08.2011.
u 21:10

Prijedlog da se proračunski višak od milijun eura investira u kupnju zlatnih ciglica - ideja koja se izrodila na sjednici općinskog vijeća u Primoštenu - samo je jedan u nizu ekscentričnih umotvorina naših političara

Prijedlog da se proračunski višak od milijun eura investira u kupnju zlatnih ciglica - ideja koja se izrodila na sjednici općinskog vijeća u Primoštenu - samo je jedan u nizu ekscentričnih umotvorina naših političara. 
Bez obzira na to je li to bio ozbiljan prijedlog ili nije, i hoće li načelnik Primoštena Stipe Petrina, koji je otprije poznat kao nekonvencionalni vladar, zlato doista i kupiti, sama vijest da se o tome razmišlja bila je odličan povod da se podsjetimo na mnoge bisere kojima su nas naši političari nasmijavali, zaprepaštavali, šokirali ili zgražali u posljednjih dvadeset godina.

Jedan od najluđih političara koji je ikada dospio u priliku biti i vladar - pa makar iz Zagreba gledajući obične selendre - svakako je bivši načelnik općine Saborsko Luka Hodak. Samoprozvani šaman svoju kreativnost i genijalnost u vođenju općine nije crpio na brifinzima u središnjici HDZ-a, stranke čiji je član bio i koja ga je dugo vremena podržavala, nego iz čudotvorne biljke.

Buniku pio za svjesnost

– Bunika raste pokraj moje kuće. Vrlo dobro znam kakva je to biljka i koje sve moći ima, pa kako onda ne bih ponekad posegnuo za njom. Pa i Nikola Tesla redovito ju je konzumirao, a vidite koliko je genijalan bio. Upravo je ta biljka pridonijela njegovoj razini svijesti – tvrdio je Hodak. 
A onda se dogodila tragedija. Na novogodišnjoj proslavi koju je organizirao bunika je stajala života jednog od njegovih uzvanika.
– Istina je da smo pili kompot od bunike, ali nitko nije popio više od dva mililitra. Trebao je to biti doček kao i svaki drugi – objasnio je mrtav-hladan dan poslije šaman Luka. Nakon toga, naravno, odrekla ga se njegova stranka. 
Iako ne koriste buniku, ili mi barem za to ne znamo, ima još nekih koji se u njegovoj bivšoj stranci ponašaju kao da piju šamanove kompote. Za rasprave o Zakonu o istospolnim zajednicama u Saboru, zastupnici su bili posebno "bunični".

– Homoseksualci postaju dječaci koji su imali loše odnose s ocem, a djevojke koje su bile u lošim odnosima s majkom postaju lezbijke. Homoseksualna narav je stečena, a ne urođena – kazao je Marijan Mlinarić (HDZ), inače liječnik. Meni osobno najluđu raspravu u Saboru održala je njegova kolegica - liječnica i HDZ-ovka - Lucija Čikeš.
– Cijeli je svemir heteroseksualan, od atoma i najsitnije čestice, od muhe do slona. Prema zakonima fizike, jednaki se naboji uvijek odbijaju, a različiti privlače, da bi se, kada bi se jednaki počeli privlačiti, sve urušilo i nestalo. Mjesec se tada ne bi 'okrećao' oko Zemlje nego bi pao, Zemlja se ne bi 'okrećala' oko Sunca nego bi pala i spržila se ili odlutala i smrzla se – objasnila je doktorica. Žao mi je samo što je tom izjavom zasjenila još jednom mog favorita - neponovljivog Ljubu Ćesića Rojsa.
– Nisu svi homoseksualci drogeraši i sidaši, jer ima ih i među uglednim ljudima, političarima, pa i saborskim zastupnicima. Samo treba biti muško i hrabro reći: 'Jesam, peder sam!' rekao je Rojs. Simpatije mnogih Rojs je pokupio i kada je preduhitrio bagere Ministarstva graditeljstva i sam srušio svoju ilegalno sagrađenu kuću. Novinare je tom prilikom počastio i obilnim ručkom. Da do ovozemaljskih zakona ne drži mnogo, dokazao je nedugo nakon toga - na istome je mjestu ponovno počeo graditi. Ali zato Rojs vjeruje u rodjačke i nebeske zakone. Bit će da se zemaljskih sudova ne boji zato što si je već odavno našao "žnoru" za vječno uživanje u rajskim vrtovima. Tako se novinarima Novog lista 2001. godine pohvalio kako su "Franjo Tuđman i Gojko Šušak sigurno u raju, a da će i njemu tamo srediti mjesto, čak i ako ga ne zaslužuje!" Impresivno, zar ne? 
Da bi opravdala svoje svinjarije, Tuđmana se iste godine sjetila i Dubravka Šuica, dugogodišnja HDZ-ova vladarica Dubrovnika. Pri otvaranju mosta preko Rijeke dubrovačke netko joj se, zamislite, usudio postaviti pitanje kako to da otvara most za koji nisu izdane dozvole.

Šuica rekla i ostala živa

– Da je Franjo Tuđman čekao građevinsku dozvolu za izgradnju hrvatske države, tko zna bi li je dočekao – ispalila je i ostala živa naša Šuica. Mudro, nema što! 
Kad smo već kod te rijetke vrline bilo bi bogohulno ne spomenuti Željka Keruma.

– Ne mogu ja očekivati da svatko ima takvu pamet ili takav kvocijent inteligencije kao ja – kazao je Kerum lani. Imajući to na pameti, potpuno je nepotrebno bilo objašnjenje njegove sestre Nevenke da nas Željko s Isusovim kipom zapravo samo zeza i da je to pametan politički spin koji donosi koristi i njemu i njegovu trgovačkom lancu. 
Nažalost, bilo je ekscentrika koji su svojim izjavama trovali javnost. Jedan od njih svakako je i Vice Vukojević.

– Logorom Jasenovac upravljali su Židovi, država je samo dala stražu, a postoji i ugovor između vlade NDH i Židovske općine Zagreb o financiranju uprave toga logora – ovu idiotariju bivši je Ustavni sudac (?!) uspio izgovoriti na konferenciji za novinare Počasnoga bleiburškog voda, održanoj na dan obilježavanja holokausta nad europskim Židovima. Svaka čast!

Komentara 67

GO
Gogs
10:56 15.08.2011.

a gdje je na ovom popisu jadranka..?ona na redovnoj bazi prosipa bisere

IV
ivanhorvat2001
21:24 14.08.2011.

a mesic? on je valjda izvan konkurencije.

KA
kajinx
21:39 14.08.2011.

Investirati u zlao je pametnije od bilo kojeg drugog ulaganja. Za par godina novac se udvostruči. Usput, zašto u Hrvatskoj nije dozvoljena kupovina plemenitih metala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije