Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eko Sever

'Naše voće i povrće je 100 posto ekološko, njime hranimo svoju djecu'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.10.2015.
u 12:28

OPG Eko Sever u posljednjih mjesec dana bilježi pad prihoda od 60 posto, i suočen je s mogućnošću da otkaže ugovore o radu svojim zaposlenicima

Nakon velikog broja medijskih napisa o poslovanju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Eko Sever, obitelj Sever odlučila je detalje poslovanja podijeliti s javnošću.

Predugo smo čekali da se obratimo javnosti, u nadi da će rezultati testiranja koje je naručilo Ministarstvo poljoprivrede biti ranije gotovi i da će time slučaj završiti. Na žalost, te rezultate još uvijek čekamo, a u međuvremenu trpimo kontinuirane napade na naš ugled – rekao je Mario Sever.

Istaknuo je kako 'nikada nisu i nikada neće proizvoditi niti prodavati proizvode koji nisu ekološki.'

– Ekološka proizvodnja nije samo naš poslovni odabir, ekološka proizvodnja je naš životni odabir. Voće i povrće koje prodajemo uvijek je bilo i uvijek će biti 100 posto ekološko, to je isto voće i povrće kojim hranimo svoju djecu – poručio je Mario Sever i dodao kako je na svakom testiranju izvršenom prema pravilima struke Eko Sever uvijek postigao izvrsne rezultate. 

OPG Eko Sever u posljednjih mjesec dana bilježi pad prihoda od 60 posto, i suočen je s mogućnošću da otkaže ugovore o radu svojim zaposlenicima. 

– Naše gospodarstvo godišnje ekološki proizvodi 350 tona povrća, voća i žitarica na gotovo 100 hektara zemlje koju obrađujemo. Ta zemlja ne hrani samo našu obitelj, već i obitelji 20-ak naših zaposlenika. Izuzetno nam je važno da vratimo povjerenje naših kupaca i dokažemo im da smo uvijek poslovali pošteno – rekao je Mario Sever. 

>> Ivka i Mario Sever: Ovo je prava istina – proizvodimo 100% ekološki!

Komentara 11

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:59 26.10.2015.

Šteta je već nastupila jer brojni dobavljači od kojih je Eko-Sever otkupljivao robu preko posrednika već neko vrijeme ne mogu isporučiti robu. Ne znači da je ta roba neispravna, jedino nije ekološki proizvedena jer su primjenjena sredstva zaštite bilja. Međutim, gramzivost za ekstraprofitom i količinama koje se mogu prodati po cijenama ekološke proizvodnje a nisu proizvedene kao ekološke zna dovesti do svega ovoga. Kako se lako naučiš na ekstraprofit, nastojiš ga zadržati što duže, to je prirodna reakcija i bez redovite kontrole teško je stati na kraj onima koji pokušavaju na taj način zaraditi. Jer im je uvijek malo.

Avatar komentatorx
komentatorx
13:08 26.10.2015.

Još jednom se pokazalo da nismo ozbiljna država. Kontrole, inspektori, ministar ,ništa ne funkcionira. Sve se zataškava. Do kada?

BA
balic
13:02 26.10.2015.

Ako si posten u Hrvatskj si osudzen na propast,od nas se ne trazi postenje,lopovluk uziva najveci ugled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije