Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

NASA objavila snimku trenutka slijetanja na Mars: 'Za one koji su se pitali kako to izgleda'

Foto: NASA/Newscom/PIXSELL
1/3
22.02.2021.
u 21:06

Iako 60 sekundi duga snimka nije uključivala nikakav značajan zvuk, zabilježeno je nekoliko sekundi povjetarca

Nakon što su prošli tjedan objavljene fotografije uspješnog slijetanja NASA-ine letjelice Perseverance na površinu Marsa, objavljene su i snimke ključnog trenutka slijetanja.

Na početku snimke letjelica je na udaljenosti oko 11 kilometara od površine. Tijekom snimke može se vidjeti kako otpada toplotni štit, koji je letjelicu štitio tijekom ulaska u atmosferu Marsa.

"Za one koji se pitaju kako je sletjeti na Mars, zašto je to tako teško ili kako bi bilo 'cool' to učiniti - ne trebate tražiti dalje", komentirao je dužnosnik NASA-e Steve Jurczyk.

Letjelica je snimila i prvi zvuk s Marsa. Iako 60 sekundi duga snimka nije uključivala nikakav značajan zvuk, zabilježeno je nekoliko sekundi povjetarca. Dosad je prikupljeno više od 30 GB podataka, uključujući 23 tisuće slika slijetanja.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:18 23.02.2021.

lijepi mars

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije