Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jozić
Povratak na članak

Naš je pravopis uveo red i već se njime služi 200.000 ljudi

Od 11. prosinca tiskano izdanje moći će se uz Večernji kupiti na kioscima i u poštanskim uredima za 89,90 kuna

Komentari 5

DU
Deleted user
08:17 07.12.2013.

Dragi moj Joziću, što se tiče tvoje tvrdnje istaknute u naslovu, poškakljaj me da se nasmijem. Čim se vlasti otprhne onaj nesretni ministarski Jovanović, tvojim pravopisom neće se služiti nitko živ. Ta knjiga ostat će ti gorki podsjetnik na tvoju servilnost prema tomu osvjedočenu hrvatožderu. Jesi li uopće svjestan toga?

VL
IM
Immanuell
09:14 07.12.2013.

Nema mi draže kad s kćerkicom (2. osnovne) radim zadaću iz hrvatskog, pa kad naletim na "otvornike" i "zatvornike". Ne znate što je to? To su vam samoglasnici i suglasnici. Ima još podosta nebuloza, ali uglavnom je gradivo prilagođeno djeci tog uzrasta, možda se zeru traži više nego kad smo mi bili mali. Glede pravopisa, krajnje glupo mi je bilo ono "ne ću" ili "neću". U ovoj zemlji već se bar 70 godina piše "neću" i sad bi netko vratio vrijeme moje prabake i rekao kako to nije ispravno. Ispravno je ono što narod usvoji, tome se treba prilagođavati. Jezik nikad nije stativan, on se razvija, sužava, širi, kako vrijeme i život nalažu, time postaje bogatiji i raznolikiji. Ova cifra od 200 000 korisnika kao nekakavog novog pravopisa je smiješna; ovaj narodni heroj na slici je to sigurno brojio.

VL
ME
Meter
09:12 07.12.2013.

Razumna i stručna rješenja čak i u nas dobiju podršku

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.