Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevaren splićanin
Povratak na članak

Naručio novi iPhone 5 za 3.120 kuna pa dobio komad drveta

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je 38-godišnjak preko oglasnika naručio mobitel za 3.120 kuna i platio ga, no umjesto mobitela stiglo mu je drvo

Komentari 7

DU
Deleted user
16:34 09.02.2013.

Paket imate (i trebate) pravo otvoriti prilikom preuzimanja. Ukoliko je oštećen ili nije to što ste naručili imate pravo odbiti platiti i preuzeti takava paket. Ostalo neka rade pošta i policija, prijava itd. A i na pošti bi mogli malo pregledati paket ako već odgovaraju za njega (kao što dave kada se šalje u inozemstvu) Pa nećemo valjda cigle i drva slati poštom. Dok nekome ista ne završi u glavi.

VL
OB
-obrisani-
18:27 09.02.2013.

A ko je dobio ciglu? na slici je cigla zar ne?

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:56 09.02.2013.

Još jedan plaćeni članak radi zastrašivanja onih koji kupuju putem interneta jer su nekome konkurencija. Svatko vam može poslati ciglu putem pošte. Problem je u poštama koje ne dozvoljavaju tj. ne daju mogućnost primatelju da otvori paket prije plaćanja pošiljkee ili da omoguće tu uslugu na zahtjev onoga koji šalje. Kako provjeriti je li paket koji podižem u pošti i plaćam 'pouzećem' "onaj pravi" tj. da se u njemu nalazi ono što sam i naručio?Kod isplate novca pošiljatelju isti mora dati na uvid osobnu iskaznicu djelatniku pošte i potvrditi to svojim potpisom tako da se lako može utvrditi identitet o kome se radi u slučaju prijevare. O svemu tome pošta bi se trebala više pobrinuti o uslugama koje pružaju svojim korisnicima jer skupo naplaćju svoje usluge a ne da korisnici moraju strepiti da budu prevareni i to kod preporučenih pošiljki. Ako se šalje preporučena pošiljka a plaćanje je putem pouzeća ne vidim razloga da se ne uzme broj osobne iskaznice.

VL
OB
-obrisani-
18:59 09.02.2013.

Drvo drvetu!

VL
UF
ufrm
19:08 09.02.2013.

To je problem njuskala. stvari se mogu jednostavno rijesiti - tako da se korisnicki racuni na njuskalu vezu za bankovne/kreditne racune a kupcu se garantira povrat novca ako se radi o prevari. Slican sistem poput paypala/ebaya

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:17 09.02.2013.

A njuškalu je samo bitno da zarađiva na reklamama i ograničava se svega .njih ne interesira što je na njihovom oglasniku, trbeba ih zatvoriti..

VL
BA
BabaZaba
19:42 09.02.2013.

Prije par godina narucio sam taj nekakvi i pfon ili nesto slicno za moju kcer dobio sam neki komad zamotanog kartona i kako sam reklamirao rekli mi da napravim pozitiv revyou i oni ce gresku popraviti na poslijetku dobio samam po naski Marijana ili K***c

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.