Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova optužnica

Naručio i likvidaciju čovjeka kojeg je angažirao da mu ubije sestru

\'Za CRNU 151007 Sime Medanic - privodjenje na rociste\'
Arhiva VL
14.03.2011.
u 20:55

Šime Medanić odležao je 12 godina jer je naručio ubojstvo Antuna Marcela Popovića, a sada guli 40 godina za smrt sestre.

Šime Medanić (54) ili "mozak za naručena ubojstva", kako su ga prozvali mediji, koji služi kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora zbog naručivanja ubojstva svoje sestre Slavice Medanić, ponovo će sjesti na optuženičku klupu, ovaj put u Puli.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Puli protiv njega je podiglo novu optužnicu za stari zločin jer ga se tereti da je od Perice Majstorovića naručio likvidaciju Nikole Grbića (32). Prema optužnici, Medanić je u prvoj polovici 2006. nagovorio Majstorovića da za novčanu nagradu ubije Grbića, a motiv ubojstva je bio novac jer se Medaniću više nije dalo plaćati Grbiću. Naime, upravo je Grbić bio osoba od koje je Medanić u siječnju 2006. naručio ubojstvo svoje sestre, a Grbić je to ubojstvo počinio zajedno s Pericom Majstorovićem. Kako je nakon tog ubojstva Majstorović prisvojio novac, a riječ je bila o 270.000 eura te kako je Grbić neprestano tražio da ga se isplati, Majstorović je na traženje Medanića pristao ubiti Grbića. Stoga ga je 23. lipnja 2006. namamio na čistinu kod Pule, gdje ga je oko 21 ubio s četiri hica iz pištolja.

Majstorović je zbog sudjelovanja u ubojstvu Medanićeve sestre također bio osuđen na 40 godina zatvora, no pravomoćnost presude nije dočekao jer se u lipnju 2010. objesio u zatvoru. U to vrijeme već je bila pokrenuta istraga protiv njega i Medanića zbog ubojstva Grbića.

Inače Medanić je svojevremeno bio osuđen i na 12 godina zatvora jer je naručio ubojstvo bivšeg ministra turizma Antuna Marcela Popovića. Ubojstvo sestre naručio je iz zatvora, dok je izdržavao tu kaznu.

Ključne riječi

Komentara 5

RU
Rugovit
15:28 15.03.2011.

Medanića treba objesiti.

AM
amarila
10:52 16.03.2011.

kako izgled vara! Lik na prvi pogled izgleda kao fini gospodin srednjih godina!

MM
Mladen Miletić
23:24 14.03.2011.

Šta je tu istina a šta nije to Bog zna a sud sigurno ne jel sud je onaj kojega najmanje zanima istina i realitet samo rade po zakonu i paragrafima i kako im netko ispriča - policija ili njima dragi svjedoci. imao sam priliku kao žrtva na kraju krvac za njih da se sam uvjerim u stručnnost i sposobnost tih majstora ! Rade po nepotpunom ili krivom zakonu i na kraju je rezultat neznaš tko pije a tko plača .. Uglavnom sitotinja je zna se ....stradalnik... Objesio se u zatvoru to isto vjerujem od šuba !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije