Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
folklor u kaptolu

'Narod koji ne njeguje svoju tradiciju nema budućnosti'

Šokačko se kolo vije (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/10
28.04.2013.
u 21:26

Današnja folklorna manifestacija „Šokačko se kolo vije“ u Kaptolu se održala na kraju gospodarskog sajma Vino Kap. Po treći puta organizirao ga je domaći KUD Ivo Čakalić.

Recesija je mnogo toga zahvatila, ali jedno je sigurno, bogatstvo običaja Slavonije, nije i neće. Potvrdila je to i današnja folklorna manifestacija „Šokačko se kolo vije“ u Kaptolu koja se održala na kraju gospodarskog sajma Vino Kap. Po treći puta organizirao ga je domaći KUD Ivo Čakalić.

-Na ovaj način želimo očuvati kulturne običaje, ali i upotpuniti Vino Kap – kazao je Damir Poljanac, predsjednik kaptolačkog KUD-a. Načelnik Mile Pavičić zahvalio je KUD-u Ivo Čakalić što nastoje sačuvati tradiciju ovog kraja. –Narod koji ne njeguje svoju tradiciju nema ni budućnosti. A ja mogu reći da mi imamo budućnost jer mi smo općina koja ima četiri kulturno umjetnička društva koja njeguju običaje svoga kraja, od čega dva njeguju slavonske, jedno češke, a jedno bosanske običaje. To je bogatstvo s kojim se može podičiti malo koja općina – poručio je načelnik Pavičić.

Manifestaciju je otvorio Ferdinand Troha, zamjenik župana za društvene djelatnosti. Sa spletom kola i pjesama pored domaćina nastupio je KUD Jasen iz Šaptinovaca, KUD Češka beseda iz Kaptola, HKUU Trenk iz Nove Gradiške, KUD Šokadija iz Bocanjevaca, KUD Zagrađe, KUD Šokadija iz Batrine, i KUD Kupina iz istoimenog mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije