Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doznajte tko su Cincari
Povratak na članak

Narod koji je dao mnoge znamenite Balkance - od ratnika do poznate humanitarke

Nisu imali državu, priklanjali su se narodu na čijem su teritoriju živjeli

Komentari 16

GU
gustirna
23:10 18.08.2015.

Svi pravoslavci u hrvatskoj koji sebi tepaju da su srbi su rumunjski cincari koji su dospjeli u nasa podrucja kao turski ratnici vazali.....kako imate petlje petljati po albaniji oko cincara oli ti ga vlaha a ne usudite se po hrvatskoj....

VL
Avatar utunelu
utunelu
08:27 19.08.2015.

dolazim do zakljucka oni koji su nesto u srbiji postigli su zapravo vlasi i opet zakljucujem da srbi nemaju nista i nikoga s kime bi se mogli hvaliti ,jedino im ostzaju par velikana iz novije povijesti 91-95 recimo kao pesnik sloba slikar radovan ..arhitekta ratko,lekar mile mrksic,stvarno jedna intelktualna napredna nacija

VL
Avatar naissus
naissus
21:39 18.08.2015.

Lep i pre svega poučan članak. Za neke ljude kao što je Branislav Nušić znao sam da su poreklom bili Cincari ali nisam za ostale kao recimo za Taška Načića. Zaista mi je drago je u Srbiji bilo toliko kvalitetnihih ljudi koji su dali doprinos nauci, kulturi i istoriji mog naroda a da to nisu bili izvorni Srbi. Sve države koje su negovale tu nacionalnu raznolikost i poštovale svoje građane bez obzira na nacionalnu pripadnost jesu ili imaju šanse da postanu prosperitetne. Mislim da zato mnogo možemo naučiti iz ovog članka.

VL
Avatar utunelu
utunelu
08:23 19.08.2015.

cincari su dio vlaskoj naroda,a Srbi koji zive na podrucju hrvatske u vecini slucajeva su vlasi,koji su doseljeni zajedno s turcima u bosnu i hrvatsku.Takoder postoje i vlasi katolici koji zive na podrucje istre i dalmatinskoj zagori

VL
DU
Deleted user
19:52 18.08.2015.

Evo, zato su bili i još su potrebni rasni zakoni. Nikakva internatcionalizacija i miješanje! Ostani ono što jesi i gdje jesi.

VL
JU
jurica
20:19 13.05.2019.

Upravljamo i Hrvatskom, pozdrav od Cincara.

VL
NO
nojemalo
21:56 18.08.2015.

srbi će da polude kad shvate da im s pila države upravljaju albanci

VL
FA
Fatty
10:57 19.08.2015.

Zanimljiv članak ali nije posve točan. Cincari su isključivo vlasi iz Srbije. Vlasi koji žive u Hrvatskoj imaju drugi naziv - poput Morlaci u Dalmaciji ili Čiči u Istri. U Makedoniji su jednostavno vlasi. Iako mi sebe ne zovemo vlasi jer je to pogrdan naziv zapravo. Točan naziv je Aromani.

VL
Avatar nemarsic
nemarsic
09:06 19.08.2015.

utunelu: Ovaj članak je upravo tako tendenciozno i napisan da bi naveo čitaoce na zaključak kako svi ugledni Srbi u stvari i nisu ni bili Srbi. neki Makednoci su samo dodati kao alibi autora članaka kako bi pokazao da mu mu to nije bila osnovna namera. Ako je to bila namera a siguran sam da jestre, onda je autor pucao sebi u nogu jer se člankom upravo obrnuto afirmiše odnos Srba prema manjinama. Srbija srećom nema specijalista i eksperata za prebrojavanje krvnih zrnaca kojih vidim u Hrvatskoj ima na pretek.

VL
Avatar tnin
tnin
19:48 18.08.2015.

Albanija zemlja orlova, smještena je u jugoistočnoj Europi, na balkanskom poluotoku. Albanci su 98% pučanstva. Oko 70% pučanstva pripada islamskoj vjeri, 20% na jugu oko grada Vlore su grčki pravoslavci i 10% katolici na sjeveru oko grada Skadra. Moderna jee Albanija zemlja u rascjepu između islamizirane većine i modernističke prosperitetne europske manjine.

VL
KP
karlo.petrik
20:22 18.08.2015.

Ponosna srbija .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.