Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITEZOVI TEMPLARI

Narkodileri žele štititi papu za njegova posjeta Meksiku

papa
AFP/PIXSELL
09.02.2012.
u 20:02

Za posjeta pape od 23. do 26. ožujka sigurnost će biti zajamčena na osnovi sile zakona, rekli su u MUP-u države Guanajuato

Članovi narkokartela “Vitezovi templari” postavili su plakate na kojima prijetećim tonom obavještavaju suparničke bande da će održavati red za posjeta pape Benedikta XVI. meksičkoj državi Guanajuato od 23. do 26. ožujka. Plakati s potpisom pseudoreligijskog narkokartela pojavili su se odmah nakon apela regionalne nadbiskupije narkokartelima da održe primirje za papina posjeta.

“Želimo da Guanajuato bude miran, zato da se niste usudili izazivati nasilje tijekom boravka Njegove Svetosti Benedikta XVI. Smatrajte se upozorenim”, pisalo je na plakatima koje je, u međuvremenu, policija uklonila. Ministar unutrašnjih poslova Alejandro Poare izjavio je novinarima da će “u Guanajuatu sigurnost osigurati na osnovi sile zakona”, prenio je AFP.

A o papi ovih dana intenzivno razmišljaju i u Teheranu. Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je Benedikta XVI. u posjet Iranu, izjavio je iranski ambasador u Vatikanu. – Ako papa odluči doći, priredit ćemo mu sjajnu dobrodošlicu. Naše vlasti dočekat će ga s entuzijazmom – kazao je ambasador Ali Akbar Naseri. Iz Vatikana su odgovorili da papa ne namjerava posjetiti Iran.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
21:14 09.02.2012.

svoj se svome raduje....

OB
-obrisani-
21:28 09.02.2012.

napao ga golub na slici.....pucajte ....pucajte iz haubica.....iz šmajsera pucajte....

OB
-obrisani-
23:35 09.02.2012.

bošnjak.....vidiš kako znam da si.....bošnjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije