Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD ODMAZDE

Narko klan prijeti Borisu Tadiću i srbijanskim dužnosnicima

tadić
AFP
12.04.2010.
u 22:19

Srbijanskim dužnosnicima podignut stupanj sigurnosti zbog straha od odmazde Darka Šarića.

BEOGRAD - Sigurnost nekih visokih državnih dužnosnika podignuta je na najvišu moguću razinu zbog priprema kokainskog narko klana Darka Šarića za odmazdu i likvidaciju nekoliko čelnika MUP-a, BIA i najviših državnih dužnosnika, prenosi beogradski "Blic" izjavu državnog tajnika Ministarstva pravosuđa Slobodana Homena.

- Posebno je indikativno što se prijetnje upućuju predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, koji je prema prosudbi pripadnika kriminogenih struktura glavni nositelj borbe protiv organiziranog kriminala - rekao je Homen dodajući da je, na osnovu operativnih saznanja službi Srbije, postojalo više planova za likvidaciju nekih dužnosnika koji su obuhvaćali snimanje kuća u kojima žive, praćenje njihovih najbližih suradnika i bliskih prijatelja kako bi se utvrdio njihov uobičajeni dnevni raspored i plan kretanja.

- Zamijećeni su u pojedinim lokalnim novinama u regiji, tekstovi koji su u sebi sadržali i šifrirane poruke kojima su upućivane prijetnje. Prema informacijama do kojih su došle naše službe, postojali su već razrađeni planovi za likvidaciju nekoliko ljudi uključenih u istragu protiv Šarićevog klana i najviših državnih dužnosnika - objasnio je Homen.

Dodao je da je plan podrazumijevao da nekoliko plaćenih ubojica koji borave u Beogradu, a porijeklom su iz Crne Gore, u sinkroniziranoj i dobro koordiniranoj akciji ubiju one koji su označeni kao najveća smetnja i prepreka opstanku te narko mreže u regiji.

Darko Šarić za kojim traga srbijanska i crnogorska policija, ali i Interpol optužen je za organizaciju krijumčarenja kokaina, a u listopadu srbijanska i američka policija i tajne službe zaplijenili su 2,2 tone kokaina čiji je transport u Europu organizirao Šarić.

Dio ove narko-organizacije je uhićen, ali glavni organizatori na čelu sa Šarićem za kojega su neki mediji u Srbiji tvrdili da se krije, između ostalog i u Hrvatskoj, i dalje su u bijegu.

Komentara 27

PO
poirot
15:40 13.04.2010.

Usa je javno odgovorila Rusima (kada su se ovi žalili da je afganistanska droga preplavila Rusiju), da će i dalje Afganistancima dopuštati proizvodnju heroina.Od proizvodnje do potrošaća,sve je pod kontrolom tajnih službi.Ko se upetlja bez dozvole ili počne da talasa,zna se.U Srbiji je nešto drugo u pitanju.Dobili su signal od Amera da krenu protiv Mila i njegove beogradske ekspoziture i zato se to radi.Problem za demokrate je što sps ministar Dačić skuplja političke poene u toj borbi protiv narko mafije a Tadićeva ekipa bi da se njoj pripišu zasluge,pa eto kao on je meta.Kakva crna meta.Jadnik nezna gde je.Fantazira nešto u svojoj glavi i misli da utiče na nešto.

OB
-obrisani-
23:39 12.04.2010.

Nije razlog osveta već, kao i u vreme Zemunskog klana kada je ubijen Đinđić, promena vlasti, kako bi mogli i dalje da obavljaju svoje \"poslove\".

NU
nubiwarior
12:13 13.04.2010.

Balkanska posla, fuj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije