Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mujkić Oslobođen

Narcis Mujkić krivnju za šverc svalio na pokojnog oca

'scena...zagreb..16.05.2005. esplanada - tenina humanitarna aukcija odjece poznatih za djecu, indira i narcis mujkic  snimio:marko lukunic'
'marko lukunic'
30.07.2010.
u 21:41

Rešad Mujkić bavio se uvozom i preprodajom motora, što je sudac uzeo u obzir pri donošenju presude.

Narcis Mujkić (35), bivši suprug pjevačice Indire Vladić i ljubitelj skupocjenih automobila, oslobođen je optužbe da je 2000. prokrijumčario motocikl hondu iz Italije u Hrvatsku, a na temelju krivotvorenih dokumenata.

“Motori su opasni”

Oslobađajuća presuda izrečena mu je u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Sud je povjerovao Mujkiću, ali i iskazu njegove majke da je motocikl kupio i uvezao njegov pokojni otac Rešad, koji mu je hondu namjeravao darovati. U obrazloženju presude sudac Zorislav Kaleb istaknuo je i da treba uzeti u obzir da se pokojni Rešad Mujkić bavio uvozom i preprodajom motocikla i da Narcis nije znao da postoji bilo kakav krivotvoreni dokument.

Teretilo ga se da je u srpnju 2000. u Zagrebu nabavio talijansku krivotvorenu prometnu dozvolu za Hhndu i carinsku deklaraciju. U carinskoj deklaraciji navodilo se da je 23. srpnja 2000. uvezao iz Italije hondu 900RL ovjerenu krivotvorenim pečatom Carinarnice Zagreb. Na temelju krivotvorenih isprava motor je registriran u Zagrebu, a Mujkić je poslije bio optužen za krivotvorenje isprava i za kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja.

– Sjećam se da je moj pokojni otac namjeravao kupiti motor, ali majka se usprotivila tome jer je smatrala da je vožnja motorom opasna, pa taj motor nikad nije došao do nas – branio se na sudu Narcis Mujkić.

Registriran na Mujkića

No, sjećao se da su ga jednom otac i Josip Brkić, kojem se isto sudilo za krijumčarenje vozila, pozvali da ode ovjeriti punomoć za prodaju motora. Kako mu otac nije mogao registrirati vozilo bez njega, dao mu je osobnu iskaznicu. Osim iskaza Mujkićeve majke koja je svjedočila o nedužnosti sina, u prilog mu je išlo i svjedočenje čovjeka koji je na kraju kupio hondu, a koji je kazao da mu je Narcis spominjan samo kao osoba na čije je ime motor registriran. Inače, Mujkiću ovo nije bila prva optužba za krijumčarenje vozila, no tužiteljstvo je u nedostatku dokaza odustalo od progona zbog drugih vozila.

Sud je na kraju zbog krijumčarenja honde, odnosno izrade krivotvorene carinske deklaracije na Mujkićevo ime, osudio provoptuženog Darka Petrušu koji je u istom procesu proglašen krivim i za krijumčarenje kamiona iz Njemačke.

Komentara 26

Avatar ljutatrava
ljutatrava
01:59 01.08.2010.

..sve piše i sva je jasno ali ne piše koji sudac,koji? da više znamo...u ovakvim i sl.slučajevima sve je po zakonu i nema krivaca ,bilo bi ljepo kada bi stavljali u novine i imena sudaca kada su ovakve sumnjive presude pa da znamo tko kosi a tko vodu(novce)nosi.

MP
Mr.Pravda
01:05 31.07.2010.

problem je u tome sto takvi i slicni kroje i krojili su kod nas..

MM
Mladen Miletić
00:23 01.08.2010.

Narcis Mujkić krivnju za šverc svalio na pokojnog oca, tipično iza nas sve Hrvate , rođenu mater bi bez problema izdali isto kao i što veliki rade odavno sa svojim generalima bez imalo problema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije