Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova žrtva nasilja

Napravio omču, ugušio bivšu suprugu pa se prijavio policiji

\'19.04.2010.,Tresnjevka, Zagreb - Autopraonica u neposrednoj blizini hotela For Points zaposljava simpaticnog Nedjeljka Simuneca ,bivseg decka Sladjane Petrus Sladje.Kako navodi Nedjeljko i danas otp
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
20.04.2011.
u 10:24

Ana Marija Lovrentjev s ubojicom ima šestomjesečnog sina. Našla je novog dečka i to je bio okidač...

Lud od ljubomore, Nedjeljko Šimunec (29), konobar u medijima poznat kao zabavljač iz Noćne more te po navodnoj ljubavnoj vezi sa starletom Slađanom Petrušić, napravio je kliznu omču na užetu, stavio je oko vrata bivšoj nevjenčanoj supruzi Ani Mariji Lovrentjev (20) i ugušio je u ponedjeljak nakon 19 sati u potkrovlju obiteljske kuće u Ulici Ivana Zovka u Dubravi, sumnja policija. Šimunec je nekoliko sati proveo uz tijelo prije nego što je u 23 sata ušao u policijsku postaju i prijavio se.

Imaju malo dijete

Policija je u potkrovlju od 80-ak kvadrata u spavaćoj sobi pronašla tijelo Ane Marije Lovrentjev s kojom ubojica ima šestomjesečnog sina. Djevojka je prije dva tjedna tamo unajmila stan. Neslužbeno doznajemo da je Šimuneca nevjenčana supruga nedavno ostavila, a on je policiji rekao da se ipak pristala pomiriti s njim zbog djeteta. No, on je, izgleda, bio ljubomoran i nije mogao podnijeti novog prijatelja bivše supruge s kojim je počela planirati zajednički život te ju je nakon svađe i tučnjave usmrtio.

– Sinoć smo sjedile na terasi. Nije živjela sa sinom, čuvale su ga bake. Dijete je jučer čuvala Nedjeljkova majka, a Ana mi je rekla da sutra ide po njega. Zaključala sam vrata i otišla spavati. Probudila me policija, a kako je ubojica ušao, ne znam – kazala je Slavka Dugonjić (90), Anina šokirana stanodavka. Anu Mariju Lovrentjev, kaže Slavka, posljednjih je dana posjećivao jedan mladić, viđala ih je sretne i zagrljene.

– Obećao sam baki pronaći podstanare nakon što sam se odselio i na oglas se javio taj par. Muškarac je rekao da se bavi turizmom te da na web-stranici iznajmljuje apartmane na Krku. Rekli su mi da su neko vrijeme živjeli tamo, a potom se preselili u Zagreb. Djevojka nije radila, ali planovi su im bili da se i ona uključi u njegov posao – ispričao je bivši podstanar.

 Šimunec, koji je u policiji evidentiran zbog krađa, prijevara i krivotvorenja isprava, jučer je bio na kriminalističkom istraživanju. “Proslavio se” medijskim istupom kada se požalio da je izgubio 220.000 kuna, koji mu je trebao za nove zube, potrošio ga je 2006. tulumarenje na ljetovanju sa starletom. Željko Malnar nam je rekao da ga ne poznaje.

Imao zabranu pristupa

Prošli tjedan Dijanu Bilandžiju (28), majku četveromjesečne bebe, ubio je suprug Dalibor Pavlović (28) iako je imao zabranu prilaska žrtvi. Premda najnoviji slučaj ubojstva mlade majke ne govori o nedjelotvornosti institucija jer, koliko se zna, ona nikad nije prijavila partnera za nasilje, i te kako govori o stanju u našem društvu.

– Mi, na žalost, ovisimo o nekoliko civilnih udruga koje se bave edukacijom i prevencijom obiteljskog nasilja. No, nema još edukacije mladih tijekom obrazovnog procesa – da u partnerskim odnosima imaju pravo na život bez nasilja. Koliko je naših žena napustilo nasilne partnere pa im se vratilo zbog djece, ekonomske ovisnosti... Koliko žena u nas još sluša riječi članova obitelji, prijatelja... “Nemoj da ti dijete raste bez oca”, “Malo pretrpi, pa će se sve srediti... – govori psihologinja Maja Mamula.

Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e kaže da još u praksi nema timskog rada institucija kad je posrijedi borba protiv nasilja:

– Ne funkcionira suradnja na terenu s policijom i centrima za socijalni rad, nema tu još partnerskog odnosa kako bi se riješio problem bilo koje žrtve na najbolji način. Imamo produkciju zakona i papira, ali život je nešto sasvim drugo. Institucije su zatrpane papirologijom, djelatnici opterećeni pisanjem brojnih izvještaja, a zaboravlja se da bi trebalo najvažnije biti da su dovoljno informirani i educirani kako bi bi bili u stanju procijeniti kad je nekom život ozbiljno ugrožen.

Komentara 62

BK
B Kosa
21:59 20.04.2011.

Kada je Bandic reko zene vole frajere koji piju i hoce sljustriti poznajem nekoliko djevojaka imale su momke alkolicare imale su dobri momaka za primjer one su odabrale probleme sada gladuju djeca i one pored svoji alkolicara

EL
Električar
19:48 20.04.2011.

treba uvest smrtnu kaznu za ovakve prijestupe...

MI
Mirel
09:44 21.04.2011.

Ova ubojica više liči na DRAKULU nego normalnog čovjeka. Dok god Hrvatska nedonese zakon da za take ubojice treba smrtna kazna i to bez troškova i otežanja, s tim ubojicama nema mira. Kad on zna ako napravi nešto tako strašno,, da i njega čeka metak u čelo, sigurno će se predomislit, i neče se na to odlučit. A dokm nu zakon neće ništa, ubojice nemaju straha i nema im kraja. To su uvjek završi malo duže suđenje, pa se nema dovoljno dokaza, pa malo psihijatora se ušalta, pa se dobije neka najniža kazna, u zatvoru bude kao dobar, pa se opet smanji ta kazna i na kraju kao da nije nit kriv. Eh to je Hrvatski zakon i pravosuđe. SRAMOTA OD DRŽAVE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije