Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN PREVARANT

Napravio lažnu granicu pa pokušao prokrijumčariti migrante

Foto: Getty Images
05.12.2019.
u 11:30

Svih pet osoba je pritvoreno; migranti deportirani, a prevarant kažnjen za prevaru.

Ruske vlasti pritvorile su čovjeka koji je u šumi, u blizini granice s Finskom izgradio lažni granični prijelaz. Naime, obećao je migrantima kako ih može prokrijumčariti u Europsku uniju.

Muškarac s područja Azije podigao je granične stupove, a četvorici muškaraca naplatio je više od 10.000 dolara obećavši im prijelaz preko granice, priopćila je ruska granična služba.

Prevarant je instalirao lažnu ogradu koja je trebala označavati granicu između Finske i Rusije te je skupinu ilegalnih migranata poveo na obilazak regije Vyborg. Vlasti nisu odredile nacionalnost potencijalnih migranata koji su uključeni u incident, a svih pet osoba odmah je pritvoreno.

Nakon incidenta, sud u Sankt Petersburgu novčano je kaznio migrante te odredio njihovu deportaciju, a prevarant će biti kažnjen za prevaru

Rusija graniči s nizom zemalja Europske unije i mnogi ljudi bježe za boljim životom u Europi, navodi Guardian

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
12:38 05.12.2019.

Tako to rade države koje drže do sebe.

ST
stanoe
05:45 09.12.2019.

Tako su nasamarili i teroriste koji su upali u SFRJ. Znali su da bjeze prema Austriji, pa su napravile vlasti lazni granicni prijelaz sa Austrijom, a oni misleci da su vec stigli u Austriju izisli i poceli se radovati kako su uspjeli pobjeci i odmah bili uhapseni, Udba je bila sluzba drzavne sigurnosti svjetskog nivoa, ona je hapsila inozemne spijune, a ovi danas ne smiju kada njihovi nadredjeni rade za te drzave u korist kojih se spijunira. Trik sa laznim granicnim prijelazom je ona vec tada primjenila da bi se sami otkrili misleci da su vec na sigurnom, a do pravog prijelaza je bilo jos 2-3 kilometra.

DU
Deleted user
19:44 05.12.2019.

ovo je originalno, oslobodite te ljude i dajte im direktorske fotelje, nemozes napraviti ovakvu sprdacinu ako nisi inteligentan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije