Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN ĐOGAŠ

Napokon otkriveno tko će biti kandidat HDZ-a na novim izborima u Splitu

14.04.2022.
u 13:47

Radi se o neuroznanstveniku cijenjenom unutar struke, relativno nepoznatom široj javnosti. Osim što je vodio Medicinski fakultet bio je predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja u Splitu.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita na predstojećim izvanrednim lokalnim izborima bit će Zoran Đogaš, neuroznanstvenik i bivši dekan Medicinskog fakulteta.

Sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split zakazana je za četvrtak poslijepodne i na dnevnom redu naći će se upravo ova tema, doznaje se iz ogranka te stranke.

Đogaš je prethodno obavio niz razgovora oko svoje kandidature, između ostalog s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem.

Zoran Đogaš (56) formalno nije član HDZ-a, čime je potvrđen ranije objavljeni plan da ova stranka traži formalno apolitičnog stručnjaka koji bi imao teoretske šanse parirati Ivici Puljku, piše tportal

Radi se o neuroznanstveniku cijenjenom unutar struke, relativno nepoznatom široj javnosti. Osim što je vodio Medicinski fakultet bio je predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja u Splitu, a u njegovoj biografiji stoji i da je predsjednik Edukacijskog odbora društva za istraživanje spavanja (ESRS) i Hrvatskog somnološkog društva - Društva za medicinu spavanja Hrvatskoga liječničkog zbora, te jedan od urednika europskog udžbenika za medicinu spavanja Sleep Medicine Textbook. Dobitnik je državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti.

Izvanredni izbori u Splitu po neslužbenim najavama trebali bi se održati 26. lipnja.

Komentara 4

ŹI
ŹIVAC
14:18 14.04.2022.

Lijepo je da se ljudi s karijerama žele kandidirati za tako važna mjesta da ne bude stalno price kako nitko neće! Puno sreće!

MA
Marko1337
16:05 14.04.2022.

Čovjek koji je stvorio karijeru, ugled, iza kojeg stoji domotvorna stranka HDZ mogao bi biti svjetlo u tunelu za naš Split koji je u rukama orjune, neprijatelja Hrvatske.

RE
RedTree
14:19 14.04.2022.

Pred Splitom su važne dvije, tri godine. Karepovac ima još tri, četiri godine prije nego se napuni, a regionalni centar za gospodarenje otpadom nije ni blizu realizacije izgleda, kao i razvrstavanje otpada na niskim granama. Krov na Poljudu izgleda da traži hitnu sanaciju, za koju godinu pitanje da li će se moći ići na utakmice, ako se ne krene vrlo skoro s obnovom i još par projekata koji su pripremljeni, a ne realiziraju se. Puno posla, manje floskula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije