Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
struja

Napokon odzvonilo drvenim stupovima i starim žicama

struja (1)
presnimila Lj. Risek
17.08.2012.
u 11:12

Z. Đula: Najsloženije radove izvodimo u Lipovniku kod Klenovnika, a puno ćemo raditi i na području Bednje, koja je slabo pokrivena električnom mrežom

Dotrajali drveni električni stupovi, stara mreža, slaba struja, česti padovi napona – sve elektroenergetske neprilike što su mjesnom stanovništvu zbog premalo ulaganja u osuvremenjivanje električne infrastrukture desetljećima otežavale i zagorčavale svakodnevni život, ovoga će ljeta napokon – barem u dijelu naselja - postati prošlost. Potvrđuje to i podatak o tome da HEP u širemu ivanečkome kraju ulaže milijune kuna u modernizacijske radove, a sve to, objašnjavaju u Elektri, provodi se u sklopu pojačanih investicijskih aktivnosti Vlade i Ministarstva gospodarstva RH.

   Uvelike se radi i na području Ivanca, gdje će ovogodišnja vrijednost radova premašiti 2 milijuna kuna. Nakon što su postavljeni novi stupovi i rekonstruirane niskonaponske mreže u Vuglovcu i Jerovcu Donjem, što je stajalo više od milijun kuna, radovi su nastavljeni u Ivanečkom Vrhovcu. Elektrin kooperant, tvrtka Hranić DDV, u naselju odstranjuje stare i postavlja nove stupove, na koje će potom Elektra prebaciti novih 1500 metara NN-mreže.

   Završeni su i projekti za gradnju dviju novih trafostanica na ivanečkom području, Knapić 2 (koja će rasteretiti Kraševec i poboljšati elektroopskrbu Skradnjaka) i Vuglovec 2 (koja će poboljšati naponske prilike u gornjem dijelu Vuglovca). Čeka se još samo izdavanje građevinskih dozvola, a budući da je novac osiguran, u Elektri potvrđuju da će obje sagraditi još ove godine.

    U Lepoglavi je prošlih dana rekonstruirano 1500 metara NN-mreže u Budimu, što je koštalo 250.000 kuna. Početak istovjetnih radova slijedi i u Muričevcu, gdje će se postaviti 500 metara nove mreže prema Trakošćanskoj ulici. Na području Bednje mreža je obnovljena u zaselku Tuški kod Pleši, a za desetak dana počet će i radovi iz pravca Pleš – Medvedi prema Trakošćanu, na dionici na kojoj su riješeni imovinsko-pravni odnosi.

- Na području Bednje ove ćemo godine puno raditi, ali prije toga moramo riješiti imovinske odnose s vlasnicima. Bednja je specifična. Sa svojih 85 četvornih kilometara ona je teritorijalno najveća općina u Varaždinskoj županiji, ali je vrlo slabo pokrivena električnom mrežom i to moramo poboljšati – kazao je rukovoditelj Pogona Elektre u Ivancu Zdenko Đula. Najsloženiji i najskuplji radovi, vrijedni 700.000 kuna, trenutačno su u Lipovniku, u klenovničkoj općini.

- Iz trafostanice u Lipovniku rekonstruiramo sva tri izlazna kraka, prema Slivarskom, Dubravi i Donjoj Voći. Nakon toga slijedi gradnja trafostanice Klenovnik – centar, što će stajati daljih 515.000 kuna, a radovi će početi za dva tjedna – poručio je Đula.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije