Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkanska ruta

500 eura po osobi: Italija razbila mrežu krijumčarenja sirijskim izbjeglicama

mosul, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.09.2016.
u 19:45

Organiziran je prijevoz više od 200 migranata od 2014. do 2016. Njemačka policija objavila je da su prebacili najmanje 1115 Sirijaca

Talijanska policija objavila je u utorak da je razbila krijumčarsku mrežu koja je krijumčarila većinom sirijske izbjeglice preko Balkana u zapadnu Europu.

Uhićena je 21 osoba u Austriji, Njemačkoj i Italiji pod sumnjom da su krijumčarili ljude, objavila je policija nakon istrage u sjevernom gradu Comu. Većina uhićenih bili su Sirijci, a ostali Alžirci, Egipćani, Libanonci i Tunižani koji su imali službeno boravište u tom području.

Oni su organizirali prijevoz više od 200 migranata od 2014. do 2016., naplaćujući najmanje 500 eura po osobi, po talijanskom tužiteljstvu, koje je u istrazi surađivalo s europskom agencijom Eurojust.

Njemačka policija objavila je da su prebacili najmanje 1115 Sirijaca, prenio je France Presse. Istraga je otvorena u rujnu prošle godine nakon što je u Mađarskoj uhićen jedan Talijan koji je vozio vozilo s nekoliko ilegalnih imigranata, objavio je Eurojust.

Talijanska policija objavila je da su migrante prebacivali iz Mađarske u Njemačku, Austriju, Francusku i Italiju.

>> Talijani spasili 500 migranata pred obalom Libije, najmanje šest ih se utopilo

Komentara 1

Avatar Ohjooj
Ohjooj
09:14 07.09.2016.

Jesu li uhitili i tih 1115 koji su bespravno i s namjerom platili da na tuđi teritorij uđu ilegalno? I to je kazneno djelo, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije