Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojite boce

Napao konzulat u Düsseldorfu zbog "kriminala u Hrvatskoj"

dusseldorf (1)
Foto: Tomislav Blažun
1/3
29.09.2010.
u 13:44

Vatra je brzo ugašena, a u gašenju su pomogli zaposlenici iz obližnjeg studija za tetoviranje.

Nemam ništa protiv konzulata, imam protiv kriminala u Hrvatskoj –  vikao je 56-godišnji hrvatski državljanin koji je oko podneva bacio dva Molotovljeva koktela na ulaz Generalnog konzulata RH u Düsseldorfu. Na ulici su ga ščepali prolaznici i djelatnik konzulata te zadržali do dolaska policije.

Nema ozlijeđenih


Nagađalo se da bi motiv napada mogao biti politički, pa čak i povezan s uhićenjem Branimira Glavaša, no njemačka je policija to odbacila. Navode da je riječ o “osobnim razlozima”. U napadu nisu ozlijeđeni ni djelatnici ni stranke u konzulatu. Glavni konzul Vjekoslav Križanec nakon incidenta sišao je u prizemlje, u prostoriju koja je bila ispunjena dimom, te je zbog udisanja dima ipak bio prevezen u bolnicu.

– U trenutku kad se dogodio napad, naša je klijentica primijetila vatru. Nasuprot konzulatu stajao je muškarac koji je na njemačkom nešto vikao o ratu – kazala je za Večernji list Nimet Doenertas, vlasnica salona za tetoviranje tik do zgrade konzulata. Ona i suprug pozvali su policiju i pomogli u gašenju vatre. Oštećenja na objektu su minimalna, zaštitna vrata su spriječila širenje požara. Muškarac je pobjegao, čak i ušao u tramvaj, ali je djelatnik konzulata stao pred vozilo te mahao vozaču da ne kreće.

Čudan naglasak


Tad je napadač pokušao izaći iz tramvaja, ali su ga građani zadržali dok ga nije preuzela policija.

Iako se pronijela vijest da je vikao: “Vi, ratni zločinci”, takvo što nije potvrđeno, ali oni koji su ga čuli kažu da mu je "njemački, ali i hrvatski čudan”. Djelatnici konzulata nedugo nakon incidenta nastavili su rad.

Ključne riječi

Komentara 110

OB
-obrisani-
17:01 29.09.2010.

Dobar komad budale. Mirovina u zatvoru.

MA
manga69
18:32 29.09.2010.

Svaka mu čast. Šteta da nema nekog ko bi bacio par koktela na vlada nam našu!

DM
dom_man
14:02 29.09.2010.

Odmah objaviti rat Njemačkoj i Srbiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije