Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZALETIO SE KAMIONOM

Napao Bijelu kuću i prijetio da će ubit Bidena, prijatelj: 'On ne bi muhu ozlijedio'

A box truck crashes into security barriers on Lafayette Square adjacent to the White House grounds in Washington
Foto: CHRIS ZABOJI/REUTERS
1/16
25.05.2023.
u 09:04

Sai Varshita Kandula (19) saslušan je na Okružnom sudu u Washingtonu gdje je suočen s jednom točkom optužnice. Radi se o optužnici za uništavanje imovine, a vlasti tvrde da je Kandula rekao kako je bio spreman počiniti nasilje kao dio plana za preuzimanje vlasti.

Otkriveni su novi detalji napada koji se dogodio u ponedjeljak nakon što se kamion zabio u sigurnosnu barijeru ispred Bijele kuće. Mladić koji je bio za upravljačem kamiona imao je nacističku zastavu, a sada je otkriveno i kako se ne radi o američkom državljaninu kao niti o zakonitom stanovniku.

Sai Varshita Kandula (19) saslušan je na Okružnom sudu u Washingtonu gdje je suočen s jednom točkom optužnice. Radi se o optužnici za uništavanje imovine, a vlasti tvrde da je Kandula rekao kako je bio spreman počiniti nasilje kao dio plana za preuzimanje vlasti. U incidentu nitko nije ozlijeđen. Errion Barfield pohađao je školu s uhićenim Kandulom u predgrađu St. Louisa. Rekao je kako su on i prijatelji ostali šokirani optužbama na račun Kandule kojeg je opisao kao tihog i ljubaznog. On je za Washington post rekao kako mu je teško povezati Kanduline poteze s osobom koju je on poznavao. Rekao je kako je Kandula bio povučen te da 'ne bi povrijedio ni muhu'. Posebno ga je iznenadila navodna prijetnja da će ubiti predsjednika Joea Bidena. Kazao je i kako je Kandula volio nositi masku za koronu na kojoj je bilo ime Joea Bidena.

VEZANI ČLANCI

Također je rekao kako nikada nije čuo Kandulu da podržava naciste te da se nije činili da se bori s mentalnom bolešću. Napisao je i kako je imao puno prijatelja u srednjoj školi. Kandula je diplomirao 2022. godine u školi u Marquetteu, igrao je za tenisku momčad te je bio član učeničkog vijeća.

A box truck crashes into security barriers on Lafayette Square adjacent to the White House grounds in Washington
1/16

Posebni pomoćnik državnog odvjetnika SAD-a Alexander Schneider tvrdio je da Kandula treba biti pritvoren jer postoji opasnost od bijega, a njegov je napad bio nasilan i usmjeren na ometanje vlade. Schneider je rekao da je Kandulina zadnja poznata adresa bila u Chesterfieldu u Missouriju, ali nije rekao iz koje je zemlje porijeklom niti kada je stigao u Sjedinjene Države. Prekršajni sudac Robin M. Meriweather odredio je Kanduli zadržavanje u pritvoru sve do ročišta za jamčevinu koje će se održati u utorak.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:48 25.05.2023.

ne znam jeli povezano ali firma UHALU, čiji kamion je vozio dotični, povezuje se se Bidenovom politikom, te poznati su po tome da koristenje njihovog kamiona prema granici kosta 10x više nego ako ideš od granice. Financiraju migracije, to mozete i sami provjeriti na njihovom webu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije