Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod damaska

Napadnut hrvatski konvoj u Siriji, četvorica ranjena!

konvoji
Reuters
Autori: dai, tli/VLM
29.11.2012.
u 17:56

Kolona od osam transportnih vozila napadnuta je pješačkim naoružanjem, a ranjena su četiri austrijska vojnika

Četvorica austrijskih vojnika ranjena su u napadu na kolonu vozila hrvatskog i austrijskog kontingenta koji se dogodio u četvrtak oko 15 sati po lokalnom vremenu u blizini zračne luke u Damasku. Vojnici su u trenutku napada bili u mirovnoj misiji UN-a UNDOF na Golanskoj visoravni, a napadnuti konvoj prevozio je drugi dio 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) zajedno s dijelom austrijskog kontingenta. Nijedan od hrvatskih vojnika nije ozlijeđen.

Kolona od osam transportnih vozila napadnuta je pješačkim naoružanjem, a dva austrijska vojnika imaju prostrijelne rane ramena i noge, dok su druga dvojica ranjena  krhotinama stakla. Svi su izvan životne opasnosti. Vatra nije uzvraćena nego su UN-ova transportna vozila ubrzala i tako se udaljila iz opasnog područja. Vojnici u tom trenutku nisu bili naoružani dugim cijevima jer su nedugo prije napada predali oružje.

Kako saznajemo, austrijski i hrvatski vojnici odletjet će tijekom noći istim transportnim zrakoplovom za Zagreb i Beč, u kojem će biti oko 130 pripadnika austrijskih snaga i 97 hrvatskih vojnika.

MORH javlja da je danas ujutro oko 10 sati iz Zagreba u Damask zrakoplovom upućen i drugi dio 10. HRVCON UNDOF-a, zajedno s drugim dijelom austrijskog kontingenta. Zrakoplov je sigurno sletio u zračnu luku u Damasku. Novi kontingenti ostat će na aerodromu u Damasku dok se sigurnosna situacija ne poboljša, a zapovjednik misije potvrdio je da će se stari kontingenti još večeras vratiti u matične zemlje.

>>Deseti hrvatski kontingent otišao u mirovnu misiju na Kosovo

Ključne riječi

Komentara 15

LD
lopov drpiga
19:26 29.11.2012.

@Venividivici je napisao/la: ________________________________ hrvatska ima kvalitetnu vojsku i to je dokazala u ratu... međutim ovdje je HV bio nenaoružan i pod zaštitom UNa, a napad ( možemo slobodno kazat 99.99% pobunjenika ) su izbjegli stiskanjem papučice gasa ili bižanijom....

MI
Micko39
22:01 29.11.2012.

Hej, Večernjakovci, to nije HRVATSKI konvoj! To je konvoj misije UN-UNDOF-a! A to je bitna razlika, zaboga... pozdrav

VA
valijant
18:39 29.11.2012.

nase sluzbe bi si trebale dati barem malo truda i napraviti postenu procjenu situacije i onda uputiti ozbiljan savjet nadređenima koji da imaju i malo pameti nebi i bez toga donesli ovako glupu odluku da se decke salje u misiju i vraca iz nje kroz podrucje stalnih borbi, mina i ied-ova,! za ovakav glup potez neko treba odgovarati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije