Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vođa tima

Napade na ISIS u Siriji predvodila prva pilotkinja iz UAE-a. Uključio se i princ!

F-16
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
25.09.2014.
u 16:00

U borbu protiv ISIS-a uključio se i saudijski princ Khaled bin Salman. On je, naime, snimljen u kokpitu svog borbenog zrakoplova Tornado nakon što je kao pilot sudjelovao u napadima

Prva žena pilot iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ovaj je tjedan predvodila zračne napade na pozicije ISIS-a u Siriji, prenosi Time.

Radi se o bojnici Mariam Al Mansouri, 35-godišnjoj zapovjednici eskadrile borbenih zrakoplova F-16, javlja Fox News. Ona je bila vođa tima u zračnim napadima na ISIS u Siriji koje su izvele snage koalicije koju predvodi SAD, a u kojoj je i pet arapskih država- Katar, Jordan, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija. Al Mansouri koja je vojnu akademiju završila 2008. također i prva žena iz neke arapske države koja je letjela u misiji bombardiranja na sunitske teroriste.

U borbu protiv ISIS-a uključio se i saudijski princ Khaled bin Salman. On je, naime, snimljen u kokpitu svog borbenog zrakoplova Tornado nakon što je kao pilot sudjelovao u napadima na pozicije ISIS-a u Siriji, javlja Daily Mail.

>> Vojnici kalifata odrubili glavu otetom Francuzu

Komentara 27

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:42 25.09.2014.

Islamisti bombardiraju islamiste? ha, ha, ha...pa da nije tragikomicno.

Avatar Viking1
Viking1
16:30 25.09.2014.

ode jos jedan "multietnicar" U Siriji je poginuo još jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Ramo Pazara, za kojeg portali bliski teroristima ISIS-a navode da je bio jedan od komandanata, piše Tanjug. rema navodima portala Vijesti ummeta, koji objavljuje vijesti izesti iz Sirije,Ramo Pazara iz Teslića, s nadimkom Abdulah, stradao je u borbi s Kurdima na sirijskom ratištu. Pazara je učestvovao u borbama kod grada Kobane na granici s Turskom. U Siriji je, prema navodima portala, bio zamjenik čečenskog komandanta Omara al Shishanija, koji je među najpoznatijim stranim borcima militantne grupe Islamska država. Pazara je prošle godine stigao na ratište u Siriji, Portal SAFF, blizak selefijama u BiH, javlja da je Pazara biosvojevrsni komandant borcima tzv. Islamske države koji dolaze s Balkana.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:41 25.09.2014.

Prvo su ih stvorili da bi srusili Asada (zadnjeg sekularnog vladara na bliskom istoku, ukljucujuci i Izrael koji je takodjer vjerska tvorevina s drzavnom religijom) a sada ih bombardiraju jer su im konkurencija na naftnom trzistu (ruse cijenu) i prijete opstanku njihovih diktatorskih rezima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije