Naslovnica Vijesti Svijet

Pokolj na sveučilištu u Pakistanu: Najmanje 30 mrtvih, više od 60 ozlijeđenih

Četvorica napadača upala su u sveučilište Bacha Khan gdje je, prema izvorima iz policije, najmanje 30 osoba ubijeno, a više od 60 ih je ozlijeđeno
20. siječnja 2016. u 08:30 6 komentara 2701 prikaza
pakistan
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Naoružani napadači upali su na Sveučilište u gradu Charsadda na sjeverozapadu Pakistana, a u pucnjavi je ubijeno ukupno 30 osoba. No, prema izjavama svjedoka, broj žrtava bit će još veći. 

Četvorica napadača upala su u sveučilište Bacha Khan gdje je, prema izvorima iz policije, najmanje 30 osoba ubijeno, a više od  60 ih je ozlijeđeno. 

Prema izjavama svjedoka, čule su se i eksplozije. Za napad je odgovorna pakistanska teroristička organizacija Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP). Napadači su na sebi imali eksplozivne pojaseve, a u obračunu sa specijalnim jedinicama policije sva četvorica su ubijena. . 

Policija je okružila mjesto napada te su evakuirali studente i osoblje fakulteta. 

Grad Charsadda udaljen je 50 kilometara od grada Peshawar gdje su u stravičnom zločinu talibani ubili više od 130 studenata. 

>> Četrnaest mrtvih u atentatu u Pakistanu

Elipso

 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  Ova je vijest stavljena sa strane, tek usput. Nije se napad dogodio u francuskoj, pa nema marseljeza, francuskih zastava, poistovjećivanja s nekakvim karikaturistima koji vrijeđaju sve oko sebe, prije svega ciljano muslimane I kršćane, a vrlo im je inspirativno za ... prikaži još! sprdnju i rušenje ruskog aviona. Sva ostala događanja, gdje stradavaju stotine I tisuće ljudi nisu bitna. Smradovi u medijima.

 • pehlivanovicahmed986:

  običan narod strada

 • t111:

  "Izvori govore kako su napad izveli teroristi" - ne, napad su izvela djeca cvijeca koja su se prebacila iz '69. i pjesmom i seksom ubili ljude. Opako dobar izvor, nema sta...