Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao pod utjecaj

Napadač iz Stockholma pokušao se pridružiti IS-u

stockholm policija, napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
12.04.2017.
u 16:57

Rahmat Akilov priznao je da je u petak za volanom ukradena kamiona udario u dvadesetak pješaka

Uzbekistanac osumnjičen da se kamionom zabio u pješake u središtu Stockholma pokušao je 2015. otputovati u Siriju i pridružiti se džihadističkoj Islamskoj državi (IS), objavljeno je u srijedu iz uzbekistanskih izvora sigurnosti.

Osumnjičeni Rakhmat Akilov je etnički Tadžik koji je tijekom boravka u Švedskoj pao pod utjecaj tadžičke ćelije IS-a, kazao je izvor koji je želio ostati neimenovan.

Akilov je 2015. zadržan na tursko-sirijskoj granici i deportiran u Švedsku. Isti izvor navodi da su u veljači ove godine uzbekistanske vlasti stavile Akilova na listu ljudi za koje se vjeruje da su vjerski ekstremisti.

Rahmat Akilov priznao je da je u petak za volanom ukradena kamiona udario u dvadesetak pješaka na najprometnijoj trgovačkoj ulici u Stockholmu pri čemu je usmrtio četiri, a ranio još petnaest osoba.

>> Policija potvrdila da je Bartra teže ozlijeđen, završio je na operaciji!

>> Istražitelji pronašli pismo, tko je preuzeo odgovornost za napad? Golman Borussije: 'Čuo se prasak. U šoku smo legli na pod'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
19:31 12.04.2017.

Pa poznavajući Šveđane oni će ga liječiti od post traumatskog sindroma. Evo vam šatro liberalizma na bolestan način.

ZI
zimerman
19:20 12.04.2017.

Sad ga treba ponvo pustit na slobodu ,posto nema dovoljno dokaza .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije