Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavi napad na Staru godinu

Napadač iz Istanbula je uzbekistanski džihadist

teroristički napad, istanbul
Foto: Screenshot YouTube
1/6
08.01.2017.
u 12:35

Prema prvim informacijama vjerovalo se da je podrijetlom iz Kirgistana ili da se radi o ujgurskom Kinezu.

Počinitelj krvavog napada na Staru godinu na poznati noćni klub u Istanbulu identificiran je kao uzbekistanski džihadist, pripadnik Islamske države, izvješćuje turski tisak.

Napadač čije su snimke emitirane u bijegu je nakon napada u kojem je ubijeno 39 osoba, većinom stranaca. Prema prvim informacijama vjerovalo se da je podrijetlom iz Kirgistana ili da se radi o ujgurskom Kinezu.

No, turske obavještajne službe i protuteroristička policija sada su identificirale 34-godišnjeg muškarca kao Uzbekistanca koji pripada srednjoazijskoj ćeliji IS-a, po pisanju Hurriyeta i drugih novina.

Po istim izvorima, njegovo ratničko ime je Abu Muhamed Horasani. Te informacije nisu potvrđene iz službenog izvora.

Za pokolj u Reini, otmjenom noćnom klubu u Istanbulu, odgovornost je preuzeo IS koji zamjera Turskoj, većinom muslimanskoj zemlji, intervenciju u Siriji i sudjelovanje u koaliciji predvođenoj SAD-om koja se bori protiv džihadističke skupine u Siriji i Iraku.

Napadač je ušao u diskoteku Reina na obali Bosfora, na europskoj obali grada, usmrtivši 27 stranaca i 12 Turaka.

U tijeku je potraga za napadačem, a istražitelji vjeruju da se još uvijek nalazi u Istanbulu.

>>Turski premijer: nije još jasno tko je izveo napad na Istanbul

>>Procurile snimke pokolja u Istanbulu: Napadač je prvo pucao po ulici, a onda je uletio u klub

Komentara 3

LU
luzer96
13:34 08.01.2017.

Neka se konačno dogovore. Najprije Kirgistanac potom Kinez sada Uzbekistanac, nigdje ne piše da li je ''umjerena oporba'' ili pobunjenik'' i tko ga je obučio i opremio

NA
Nadimak06
15:55 08.01.2017.

Zasto djelite ljude na strance i Turke? Zar nije dovoljno reci trideset devetoro ljudi?

DU
Deleted user
18:11 08.01.2017.

godine 41 pa do 45 g strategija hvatanja sumnjivaca je bio sistem govno plus muha .tj. svaka muha dojde na govno i onda se vidi i moze se raditi po volji, ali ja nevidim logiku kada terorist ima zeni i djecu on u bijegu a vi zatvarate zenu u zatvor nadajuci da ce je on posjetiti u zatvor ili..neznam logiku a on je jos u istambulu i vreba kada cete mu pustiti zenu da je pokupi i da se nastani u svetu zemlju bosnu kupi malo zemlje i napravi kolibi i otvara mali kamp za obuku jarana.,tada se vise nece pretvarat u deda mraza vec u deda muju nesto mi govori da vam je prednosom i da ga nevidite zasigurno se presvuko u ko zna koga a najlakse u policajca jer ih ima mnogo pa ce biti najmanje sumnjiv i bez problema setati neometan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije