Naslovnica Vijesti Svijet

Francuske obavještajne službe optužuju: Napad sarinom nosi potpis Damaska

U napadu izvedenom 4. travnja na Kan Šejkun, u pobunjeničkoj zoni, poginulo je 87 osoba, od kojih 31 dijete
26. travnja 2017. u 12:47 21 komentara 2235 prikaza
sirija kemijsko oružje
Foto: Reuters/PIXSELL

Napad sarinom na sirijski lokalitet Kan Šejkun u kojem je početkom travnja poginulo 87 osoba nosi "potpis" Damaska, optužila je Francuska u izvješću svojih obavještajnih službi okrivljujući režim.

U dokumentu se "sa sigurnošću" zaključuje da je sarin korišten i nosi oznaku proizvodnje sirijskog režima.

"S obzirom na užas tog napada i opetovana sirijska kršenja obveza oko nekorištenja oružja koje je zabranila međunarodna zajednica, Francuska je odlučila podijeliti sa svojim partnerima i svjetskim javnim mnijenjem informacije kojima raspolaže", kazao je šef francuske diplomacije Jean-Marc Ayrault po završetku Vijeća obrane okupljena oko predsjednika Francoisa Hollandea u Elizejskoj palači.

U napadu izvedenom 4. travnja na Kan Šejkun, u pobunjeničkoj zoni, poginulo je 87 osoba, od kojih 31 dijete. Napad je naveo SAD na odmazdu 7. travnja a Sjedinjene Države nakon toga uvele su nove sankcije sirijskom režimu koji niječe povezanost s napadom.

>> SAD uvodi nove sankcije Siriji zbog kemijskog napada

VIP izdvaja za Vas

  • Florian Geyer:

    čiji potpis nosi smrt 36 žena i djece u Američkom bombardiranju Mosula prije 15 dana....

  • nevjerujženikojalaže:

    drugačije će govoriti kada le pen preuzme vlast.

  • Liberdad:

    "Francuska je odlučila podijeliti sa svojim partnerima i svjetskim javnim mnijenjem informacije kojima raspolaže" - od kud im te informacije, gdje su dokazi, kako su do njih došli, što to znači potpis Damaska????!!!!! Istinski degutantno...