Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U SPLITU

Napad na poznatog ugostitelja: 'Gdje je Turčin, odrezat ćemo mu glavu'

Napad na poznatog splitskog ugostitelja
Foto: Dalmacija danas
19.06.2020.
u 17:02

Na mjesto događaja kasnije je stigla i policija, a protiv počinitelja je podignuta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

U petak, 29. svibnja je pred poznatim splitskim fast foodom došlo do incidenta u kojemu je fizički napadnut vlasnih objekta. 

Naime, tri muškarca, od kojih je jedan bivši zaposlenik, došli su pred fast food tražeći vlasnika, a kako navode i u kaznenoj prijavi koja je podnesena jučer, izrekli su brojne prijetnje i uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

- Gdje je Turčin, gdje je ***, ubit ćemo ga, zovi ga je*em ti mater, odrezat ćemo mu glavu, vratite se u Tursku je*em vam mater u pi**u, vikali su napadači, piše Dalmacija danas

Dolaskom pred obližnji kafić u kojem je sjedio vlasnik fast fooda navodno su mu se obratili s ‘muslimančino’, izrekli ozbiljne prijetnje te mu poručili da se ‘vrati u Arabiju’.

Na mjesto događaja kasnije je stigla i policija, a protiv počinitelja je podignuta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Zastupanje oštećenih preuzeo je splitski odvjetnik Denis Kulušić, koji je strogo osudio vjersku i nacionalnu netrpeljivost, a to je, tvrdi, glavni razlog zbog kojeg su njegovi klijenti napadnuti.

– Podnio sam kaznenu prijavu opunomoćen od oštećenih osoba, zbog postojanja osnovane sumnje da je više osoba prijetilo smrću mojim strankama motivirano mržnjom na temelju njihove vjerske i nacionalne pripadnosti, čime su ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela prijetnje, rekao je odvjetnik.  

Oko incidenta se oglasila i policija

– 30. svibnja nešto iza ponoć PU splitsko-dalmatinska zaprimila je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Zagrebačkoj ulici. Prekršajno su prijavljen 36-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak na štetu 33-godišnjaka i 23-godišnjaka. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog redovnim putem za narušavanje javnog reda i mira – rekli su iz splitske policije.

 

Ključne riječi

Komentara 13

CO
Cobra_
17:21 19.06.2020.

Jel to neka moda ili hrvatska kultura.

DU
Deleted user
17:18 19.06.2020.

Tako se zabavljaju desnicari u splitu

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
18:54 19.06.2020.

S obzirom da je riječ o poslodavcu koji ni jednog svog dostavljača nije pošteno platio, kao ni velik broj radnika, razumim bijes. Ne opravdavam šovinizam, ali da je bio bilo tko, biko bi mu isto, samo bi se "majke" mijenjale.. vlaška, balijska, bodulska, bosanska, srpska...itd. No vlasnik je G.VNO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije