Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Napad na kajakaše u Srbiji, jedan završio na šivanju

'                               '
''
26.07.2010.
u 19:35

Odmah bih otišao po dijete da sam znao, kaže otac ozlijeđenog dječaka i invalid Domovinskog rata

Europsko prvenstvo u kajaku i kanuu za juniore, koje je održano u Srbiji na rijeci Ibru nedaleko od Kraljeva, trebalo je za članove hrvatske reprezentacije biti kruna dosadašnjega dijela sezone. No već je prvog dana divljački incident skrenuo pozornost javnosti sa sportskog dijela. Naime, pri ceremoniji otvaranja prvenstva i mimohodu reprezentacija prema glavnom gradskom trgu nekome je prilično zasmetala hrvatska zastava.

Tri šava na bedru

– Imao sam čast nositi hrvatsku trobojnicu. Kad smo prolazili pokraj terasa jednog kafića, jedan je čovjek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka pa sam završio u bolnici na šivanju – rekao nam je mladi veslač, Varaždinac Matej Herkov, koji je poslije bolničke intervencije pušten u tabor reprezentacije s tri šava.

– Nije bilo jako bolno, ali rana je na nezgodnu mjestu. Naime, kako sjedim u čamcu, rana je točno u visini ruba kajaka. Smetala mi je tijekom nastupa – rekao je Matej koji je u klasičnom spustu osvojio 11., a u sprintu 17. mjesto.

– Siguran sam da bi plasman bio bolji za koje mjesto da se nije dogodio ovaj incident – zaključio je Herkov.

Iako je prvotni šok divljačkim činom bio velik, Matej je inzistirao na tome da nastupi, ali je zatražio i da se s detaljima incidenta ne izlazi u javnost sve do povratka reprezentacije u Hrvatsku.

– Što se dogodilo doznao sam tek u nedjelju navečer. Invalid sam Domovinskoga rata i da su mi prije javili, odmah bih sjeo u automobil i otišao u Kraljevo. Znam da je Matej htio izbjeći roditeljsku brigu i nastupiti za reprezentaciju – ogorčen je bio u telefonskom razgovoru Matejev otac Robert.

U razgovoru s ljudima iz saveza doznao je i tko je odgovoran za incident.

Tužan sam

– Policija je odmah za ovo ponašanje uhitila 29-godišnjaka, koji je odvezen u Beograd i bit će mu suđeno za pokušaj ubojstva maloljetne osobe. Tužan sam zbog te situacije, to više jer se dogodila na sportskom natjecanju koje je okupilo djecu, maloljetnike iz cijele Europe – zaključio je tata Herkov.

Komentara 134

OB
-obrisani-
00:23 27.07.2010.

Ovakav postupak je za svaku osudu..... Treba ga strogo kazniti, da drugima slično ne padne na pamet. Utoliko više jer čovjek koji može ozlijediti dijete potpuni manijak... I Srbma je bolje da ga zatvore ne duže vrijeme.... a one kojiji su osiguravali ovu manifestaciju također suspendirati i kazniti..

BO
bosut1
20:42 26.07.2010.

Oni u Zadru su reagirali kako su reagirali jer su mozda izgubili nekoga od porodice i to zaslugom ovakvih smrdljivaca kakav je ovaj iz Kraljeva.Sta je on izgubio kad je ovako reagirao?Vjerojatno mu je zao sto nisu dobili veliku svrbiju,onako kako su planirali.

MA
mališa
20:05 26.07.2010.

Svaka čast za postupak ovog dečka koji nije odustao od takmičenja. Pravi sportista i častan čovek. A budala ima svuda. Jedino mi se čini da ovom čoveku ne treba suditi za pokušaj ubistva maloletne osobe već za sva ova druga dela koja su nabrojana i dati mu maksimalnu kaznu predviđenu za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije