Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLAĐENJE Kladionice stavile zabranu klađenja na neke utakmice

Namještanje utakmica u Hrvatskoj i istraga odrazili se i na BiH

09.12.2008.
u 23:01

Određeni broj kladionica u Hrvatskoj i BiH blokirao je klađenje na par HNL-a Šibenik - Zadar, što je još jedna indicija da je utakmica bila namještena. Tako je klađenje na navedenu utakmicu u kladionici BetLive bilo moguće samo pola sata od trenutka izbacivanja ponude.

Veće uplate
- Mi smo blokirali taj par jer smo primijetili neka čudna zbivanja u Hrvatskoj.

Koliko znamo, u Hrvatskoj su na kladionicama stavljani veći iznosi novca na ovu utakmicu, što je dovelo do promjene kvote. Kod nas nije bilo većih uplata, ali smo taj par ipak blokirali. Slijedili smo primjer hrvatskih kladionica - rekli su nam u kladionici BetLive, čije se sjedište nalazi u Travniku.

Utakmica je odigrana u nedjelju, a na kladionicama već u subotu nije bilo moguće klađenje na taj par. Slična procedura se dogodila u kladionici Derby - Betshop, gdje također nije bilo moguće klađenje na spomenutu utakmicu. - Primijetili smo promjenu kvote u hrvatskim kladionicama, koja nije u skladu s redovitom procedurom, tako da smo i mi reagirali odmah.

Bilo je uplata na tu utakmicu, ali ništa posebno. Ipak, povukli smo potez kao i kladionice u Hrvatskoj kako bismo spriječili eventualne malverzacije - rekli su nam u kladionici Derby - Betshop.

Blokiranje novca
Inače, kladionice se odlučuju na povlačenje parova s ponude u trenutku kada postoji veliki broj većih uplata na određeni par. Informacije govore da određene kladionice blokiraju parove liga balkanskih država odmah nakon što se pojavi uplata veća od 50 maraka na određeni par. U Hrvatskoj je, inače, izbila velika afera koju trenutno istražuje USKOK i Državno odvjetništvo. Sudionici afere tvrde kako se radi o velikom nesporazumu, ali uplate na hrvatskim kladionicama i blokiranje para na ponudi govori da se ipak ne radi o pukom nesporazumu ili slučajnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije