Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Torcidaši izgurali auto s Boysima na zaustavni trak pa je krenuo krš i lom

Kad su ugledali automobil Opel-astru zagrebačkih registracija, agresivnom vožnjom su ga izgurali na zaustavni trak
15. rujna 2020. u 17:30 13 komentara 6896 prikaza
Foto: Ozren Marsic/PIXSELL

Šestorica navijača Hajduka u dobi u dobi od 20 do 40 godina, koji su u nedjelju oko 13:15 sati napali petoricu navijača Dinama kazneno su prijavljeni zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Fiskalna blagajana u kafiću LAŽNI ISKAZ Na sudu tvrdila da nema dugova, a za plaće i poreze dužna 100.000 kuna

Podsjećamo, napad se zbio prije derbija Hajduk-Dinamo u blizini mjesta Radošić, a meta su bila petorica navijača Dinama koji su se u automobilu marke Opel-astra vraćali iz Hercegovine među njima je bio i jedan maloljetnik.

Za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prijavljeni su Dario D. (26) iz Glavica, Martin G. (20) iz Splita koji su bili vozači te Dario K. (21) iz Sinja, Ante G. (25) iz Sinja, Damir B. (40) iz Sinja i i Marko K. (26) iz Solina koji su bili putnici u dva "napadačka" vozila, piše Slobodna Dalmacija. 

Uzevši da su prva četvorica kazneno prijavljena prvi puta, dok su Damir B. i Marko K. otprije poznati policiji. Prvi zbog zlouporabe droge, a drugi zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Oni su agresivnom vožnjom s dva osobna automobila na autocesti A1 iz smjera Splita prema Zagrebu tražili navijače Dinama kako bi ih napali. To su učinili sporazumno i po prethodnom dogovoru kao članovi navijačke grupe Torcide, a sa sobom u vozila su ponijeli palice, signalne baklje, letve i boce te ostala "sredstva" pogodna za nanošenje tjelesnih ozljeda.

kune ZLOPORABA 300.000 KUNA Tražio da mu dužnici tvrtke isplate novac na ruke

Kad su ugledali automobil Opel-astru zagrebačkih registracija na A1, agresivnom vožnjom su je izgurali na zaustavni trak. Zbog takvog načina vožnje u kojem se nisu nimalo pridržavali prometnih pravila i propisa, oni su izravno ugrožavali sigurnost svih vozača koji su se nalazili na cesti. 

Vozač Opel-astre znao je što se sprema njemu i njegovim prijateljima, pa iako je bio primoran u tom trenutku se zaustaviti on je uspio pokrenuti vozilo i krenuti. Međutim,  morali su kako bi pobjegli proći pored napadača koji su na njega bacali razne predmete kao što su letve, šipke, kamenje, boce i slično. Ti bačeni predmeti potom su padali na cesti i ugrožavale sigunost drugih vozača, piše Slobodna Dalmacija. Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, prijavljenim mladićima su izrečene mjere opreza.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • horton:

    Kad ovakvi dobiju godinu zatvora i novčanu kaznu, nitko se neće usudit napravit nešto slično sljedećih 10 godina.

  • zvezdomor:

    mjere opreza- bili su oprezni s njima ..?

  • majmuntitata:

    Toliko neiskorištene mlade energije, a toliko opožarenih područja, cesta u lošem stanju, neočišćenih obala rijeka...