Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u Vitezu

Namamio kapetana kući i sjekirom mu zdrobio glavu

Kenan Varupa (25) osumnjičen za ubojstvo kapetana Stojaka
Foto: Privatni album
22.09.2016.
u 17:04

Osumnjičeni Kenan Varupa (25) zadržan iza rešetaka

– Glava mu je neprepoznatljiva. Čitavu istinu su nam obećali reći nakon pokopa koji će se obaviti sutra u 17 sati, tihim glasom je jučer govorio Božo Stojak, brat ubijenog Miroslava (43), kapetana Oružanih snaga BiH, kojega smo zatekli kod male trošne kuće osumnjičenika Kenana Varupe (25) u viteškom naselju Bukve, na brdu nedaleko od trgovačkog centra FIS, gdje su istražitelji, u pratnji tužitelja Dragana Popovića, sklapali mozaik zločina. Za to vrijeme u Županijskom sudu u Novom Travniku Varupi je određen jednomjesečni pritvor i po službenoj dužnosti određena braniteljica Jasna Dunđir. Ni tužitelj, koji tvrdi da se ubojstvo za sada ne može povezati s Oružanim snagama BiH, a ni odvjetnica, nisu mogli ništa više reći u ovoj fazi istrage.

Vozilo u oglasniku

Kako je jučerašnja obdukcija pokazala, počinitelj je nesretnog Stojaka prije subotnjeg mraka namamio i oštricom sjekire izmasakrirao u svojoj sobi, u hrpi razbacanih stvari, a onda sjeo u njegov crni Ford Focus i, prema svemu sudeći, žrtvinim novcem kupio alkohol i cigarete, o čemu svjedoče otpaci, te krenuo prema Žepču, gdje je oko 2 sata u noći sletio u tunelu. Policija u tom trenutku nije znala da taj auto traže s obzirom na to da je nestanak prijavljen tek u nedjelju oko 13 sati te je obavila očevid i pustila Varupu koji je za 1300 KM prodao Ford vozaču vučne službe koji je maknuo auto s ceste te se vratio taksijem. Vozilo je ubrzo viđeno na ponudi internetskog oglasnika pa se, zahvaljujući upornosti obitelji, klupko počelo odmotavati. Osumnjičeni je nakon dvodnevnog ispitivanja priznao pa policiju odveo do svoje kuće. Susjedi kažu kako su znali za Kenanove probleme s narkoticima i zakonom, ali su se ipak šokirali ovom okrutnošću. Spominju da mu je otac 15 godina odslužio zbog ubojstva rođaka. Kako su čuli, Stojak i Varupa su se u danu nestanka kapetana OS BiH zatekli u istom ugostiteljskom objektu u Novoj Bili, gdje su se navodno i upoznali. Ipak, još uvijek im je nejasno kako su obojica završila u Varupinoj kući u naselju Bukve. Kapetan Stojak iz svog doma u Staroj Biloj otišao je u subotu oko 17 sati.

– Prethodno je ručao i spavao. Poziv ga je očito probudio pa mi je rekao da ide na kavu s prijateljem i da ćemo oko 18.30 sati krenuti na već dogovorenu proslavu rođendana. Nisam ga ništa pitala jer imamo jedno u drugo povjerenja. Nikada nije kasnio, niti se negdje zadržao, a da se nije javio. Nije pio ni pušio, niti se svađao s nekim. Vodili smo posve normalan obiteljski život. Jedan susjed je malo iza 18 sati vidio Ford, prepoznatljiv po naljepnicama, u Bukvama. Kod sebe nije imao ni puno novca, pa ne možemo shvatiti što se dogodilo, kaže Miroslavova supruga Kata. S njim se posljednji put oko 17.45 sati čuo njegov brat Božo.

Posljednji poziv

– Zvao sam ga, podigao je slušalicu i čuo sam samo šumove. Nakon nekoliko minuta on je nazvao mene. Pitao sam ga gdje je i kazao mi je da je u Turbetu na roštilju kod nekih prijatelja. Ja sam mu rekao da smo mislili doći kod njega, a on mi je kazao da ne dolazim, da on ima nešto obaviti i onda je prekinuo vezu. To je bilo posljednji put da mu je mobitel bio u funkciji, rekao je brat ubijenog kapetana Božo. Tuga i nevjerica i jučer su vladale u Staroj Biloj, u krugu žrtvine obitelji koja još uvijek ne može prihvatiti činjenicu da je Miroslav ubijen. Nevjerica je izraženija zbog činjenice da je on po prirodi bio veseo, volio je šalu i druženje te nije imao sukoba ni s kim.

– Mi smo bili vezani jedan za drugog. Da je poznavao Kenana Varupu koji ga je ubio, ja bih morao znati. Zašto je to učinio i nama je nejasno. Vjerski aspekt mogu odmah isključiti jer je sa svima bio dobar i nema govora o motivima te prirode. Kod sebe je imao oko 300 maraka tako da ni to ne može biti motiv, osim možda da je ovaj mislio kako Miroslav ima novca s obzirom na to da je bio u vojsci, kaže drugi Miroslavov brat Jozo, dodajući kako su im iz policije kazali da im je Varupa od prije poznat i da iza sebe ima više od 90 kaznenih djela.

U organizaciji pokopa veliku potporu obitelji pružaju pripadnici Oružanih snaga BiH. Iza Miroslava su ostali supruga, kći, sin i petorica braće.

>> Optužena za ubojstvo supruga, usmrtila ga nožem

Komentara 30

MA
markica2
17:30 22.09.2016.

Ovi Bošnjaci su pobili već stotine Hrvata nakon završetka rata. To više nije normalno.

Avatar AnteMostar
AnteMostar
17:28 22.09.2016.

Satnika a ne kapetana molim ispravak

DE
dernek
19:00 22.09.2016.

90 kazneni djela tip imo i da nije u zatvoru mozes misliti koliko ih pravosudje stiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije