Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj ubojstva

Namamili ga na sastanak na groblje pa pucali u njega

\'08.05.2010., Kastela - U pucnjavi pored groblja u Kastel Stafilicu jedan muskarac je tesko ranjen oko 18 sati. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Čagalj/PIXSELL
09.05.2010.
u 18:29

Napadači su bili maskirani kacigama i pobjegli su na motoru. Boljat je do sada prijavljivan zbog nasilja, a 2008. palicom je istukao bivšeg nogometaša I. Bančića

SPLIT – Splitska policija još traga za dvojicom muškaraca koji su u subotu poslijepodne pokušali ubiti Marija Boljata (26) iz Kaštel Kambelovca. Našli su se kod groblja u Kaštel Štafiliću, a jedan od njih je u njega ispalio tri hica iz pištolja.

Naručeno ubojstvo

Napadnut je dok je sjedio u svojoj opel fronteri, a pogođen je u nogu, ruku i mjehur. Boljat je majci ispričao što se dogodilo.

– Još je u šoku. Kaže da ne zna tko ga je ranio, a ni zbog čega. Ni s kim nije bio u svađi. Meni se čini kao da je to bilo naručeno ubojstvo. Netko ga je nazvao na mobitel, pitao je li to Mario Pajkić, što nam je obiteljski nadimak, i rekao mu da za njega ima nekakvo pismo i da se nađu kod groblja. Dočekala su ga dvojica muškaraca s motociklističkim kacigama na glavi. Kada je otvorio prozor na vozačevim vratima muškarac mu je gurnuo kuvertu, a ispod nje je skrivao pištolj. Pobjegli su nakon što su ga ranili. Ljudi koji su ih vidjeli prije nego što je Mario došao rekli su da im se ne čini da nisu odavde – ispričala je Boljatova majka.

Sam pozvao hitnu

Nakon ranjavanja Boljat je najprije pokušao roditelje pozvati u pomoć, a kako ih nije uspio dobiti sam je nazvao hitnu pomoć. S ozljedama opasnim za život prevezen je u bolnicu te operiran i zadržan na liječenju. Zdravstveno stanje mu se jučer popravilo i više nije u životnoj opasnosti.

Policija je Boljata već prijavljivala nekoliko puta. Uglavnom zbog narušavanja reda i mira, krađa, nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja. U travnju 2008. Boljat je drvenom palicom napao bivšeg nogometaša Ivicu Bančića koji se nakon završetka nogometne karijere uhvatio posla voditelja u klubu Vanilla i u narodnjačkoj Pupi. Boljat ga je dočekao pred kućom u Podstrani, ispričao mu se što ga mora istući i izudarao ga palicom.

Ključne riječi

Komentara 4

VU
vulgaris
21:37 09.05.2010.

1:0 za njih. Bandit je preživio i još k tomu liječi se na račun hrvatskih poreznih obveznika. Zašto se nitko ne dosjeti pa da pri izricanju presuda usput ukine zadravstveno osiguranje ovakvim tipovima? Nek samo snose troškove poziva za koji su se opredjelili u životu, jer i tako ništa ne doprinose u zajedničku kasu.

MO
mozel
21:45 09.05.2010.

Boljat je dobro prosao ali drugi put ???

KU
kukuriku
23:51 09.05.2010.

eko,..i opet uvozni kriminalci..............\"samo se vi , yugoslavenizirajte!!\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije