Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže izručenje

Nalog za uhićenje Perkovića stiže prvog dana ulaska u EU

josip perković
Anto Magzan/VLM
16.06.2013.
u 18:28

Perkovića se u Njemačkoj tereti da je poslao ubojice na bivšeg disidenta Stjepana Đurekovića

Prvog dana članstva Hrvatske u EU, 1. srpnja, u Hrvatsku će iz Njemačke stići nalog za uhićenje Josipa Perkovića, bivšeg šefa jugoslavenske tajne policije Udbe, optuženog sa organiziranje ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, objavio je u nedjelju njemački tjednik Focus.

Njemačko savezno državno odvjetništvo prvog će dana hrvatskog članstva u EU pravosudnim vlastima u Zagrebu uručiti nalog za uhićenje 68-godišnjeg bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Perkovića i ujedno zatražiti njegovo izručenje u Njemačku, prenosi Novi list. Focus tvrdi da su njegovi novinari otkrili da se osumnjičeni nalaze u Zagrebu.

Perkovića se u Njemačkoj tereti da je poslao ubojice na bivšeg disidenta Stjepana Đurekovića, koji je ubijen 1983. u Wolfratshausenu u Bavarskoj.J. Perković: Nisam bio ni u mjestu Kerestinec, a kamoli u logoru!

>>J. Perković: Nisam bio ni u mjestu Kerestinec, a kamoli u logoru!

 

Komentara 1

KU
kusonje1991
17:50 03.10.2015.

Gdje je danas Jugoslavija? Tko je pobijedio na kraju - Njemačka ili SKJ partija i bivši partizani. Sad Njemačka sudi Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, UDB-ašima od Josipa Broza Tita. Krunoslav Prates je doživotno osuđen na zatvor u njemačkom. Nijeje li to teški poraz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije