Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englez jednoglasno proglašen krivim

Naljutilo ga susjedino smeće: U stan joj ulio benzin i zapalio ga, poginula majka i dvije djevojčice

Nottingham flat fire
Foto: Nottinghamshire Police/PRESS ASS
1/4
04.07.2023.
u 15:40

Jamie Barrow (31) iz engleske koji je 20. studenog prošle godine namjerno izazvao požar u kojem su poginule majka i nezine dvije kćeri proglašen je krivim za trostruko ubojstvo.

Jamie Barrow je zapalio stan u naselju Clifton u Nottinghamu, u kojem su bile Fatimah (3) i Naeemah (1) s majkom, tako da je nalio benzin u njihov poštanski sandučić. Djevojčice su poginule u požaru, a njihova je majka, Fatoumatte Hydare, preminula u bolnici dva dana kasnije zbog posljedica udisanja dima. Nakon što je već ranije priznao ubojstvo iz nehaja, porota ga je je dnoglasno proglasila krivim za za namjerno ubojstvo i za podmetanje požara, piše Daily Mail.

 

Tužitelji su za vrijeme suđenja tvrdili kako se Barrow opušteno udaljio od stana kojeg je zapalio te da je znao da su žrtve bile kod kuće. Istaknuli su kako su pred vratima bila dječja kolica, a u hodniku je gorilo svjetlo. Navodno se prije toga neprestano žalio na smeće koje su one ostavljale ispred stana. 

VEZANI ČLANCI 

Prije nego li je podmetnuo požar popio je najmanje sedam limenki piva, a nije učinio baš ništa kako bi pomogao Fatoumatti i njenim kćerima koje su bile u stanu na prvome katu. Jamie je tvrdio da ne može objasniti zašto je odlučio zapaliti stan susjede, no da je mislio kako u stanu nema nikoga. Presuda će biti izrečena u petak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije