Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simbol safarija

Nalazi obdukcije tijekom tjedna pokazat će od čega je umro Sony

sony
05.04.2010.
u 12:50

Slonica Lanka premještena je u susjedni objekt kako ne bi gledala truplo slona s kojim je provela 40 godina.

Stručnjaci zagrebačkog  Veterinarskog fakulteta obavili su u subotu na Brijunima obdukciju indijskog slona Sonyia koji je uginuo u petak navečer. Učinjene su patoanatomske pretrage, cistološke pretrage organa, kako bi se utvrdilo od čega je Sony uginuo.

Rezultati se očekuju ovog tjedna, a Sonyjevo truplo bit će neškodljivo uklonjeno u Sesvetskom Kraljevcu.

>>Na Brijunima uginuo Sony, najveći indijski slon u Europi

Sony je bio najveći indijski slon u Europi, star 42 godine i težak pet tona. Inače, u prirodi takvi slonovi žive do 70-tak godina, a u zatočeništvu ugibaju ranije. Iako se na Brijunima, u karanteni, još nalaze omanske antilope oboljele od plavog jezika, slonovi nisu prijemljivo vrsta životinja za takve bolesti.

Iza Sonya ostala je Lanka koju je također Titu darovala Indira Ghandi. Lanka i Sony bili su, kao par, simboli brijunskog safari parka.

Veterinari i timaritelji 24 sata prate zdravlje slonice koja pokazuje znakove depresije. Slonica Lanka premještena je u susjedni objekt kako ne bi gledala truplo slona s kojim je provela 40 godina.

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slucajniprolaznik
08:03 06.04.2010.

Sretan Uskrs svima za početak!! Moram ovo komentirati,svake godine dođem s djecom malo na Brione i obiđem sve pa tako i Safari,od kolege mi rođak radi tamo nešto kao u Zg Zrinjevac i kaže da su uvjeti katasrofa za životinje a kao i sami Brioni,sve propada,sve je u rasulu,pogledajte vile po Brionima,to je sve zapuštano paa kako neće umrijeti i životinje,oni to osjećaju malo više nego ljudi!! Mi ko fol turistička država a pogledajte Brione dok je Franjo bio živ,sve je bilo kao u doba Tita a od je bio Stipan,ništa nije uliženo u Brione i to svi tamo govore pa čak i radnici kojima baš nije ležao Hdz,no j.... politiku treba kad dođu turisti da uživaju a ne kakva je sad situacija,na svemu se ko fol štedi a u biti je raspašoj u državi,ali me malo brinu ti Istarski političari,što sde malo ne zauzmu za svoje,a kako će kad su sve dezerteri i boli ih ona stvar za ljepom našom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije