Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt navijača

Nalaz: Hematomi, iščašenje i kontuzije. Azapović nije pretučen?

Azapović nalaz
PIXSELL
Autori: mf/VLM, bb/VLM
07.05.2013.
u 15:39

Dr. Puzić navodi kako na vratu "ima dva manja hematoma veličine 1 do 2 centimetra". Na oba koljena spominju se kontuzijski otisci i blaža hiperemija u projekciji XI i XII rebra, no RTG je pokazao da nema prijeloma.

Doktor Krunoslav Šporčić, ravnatelj Županijske opće bolnice u Vinkovcima, gdje se 20. ožujka javio Marko Azapović žaleći se da su ga županjski policajci pretukli, nije želio ništa reći o ovom slučaju dok se ne završi istraga koju vodi Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

– Nalaz koji je je potpisao naš liječnik već je poznat javnosti i iz njega je vidljivo o kakvim je ozljedama riječ i kakva je terapija propisana – rekao nam je dr. Šporčić. U nalazu koji je potpisao dr. Bojan Puzić, liječnik hitne medicine u Vinkovcima stoji: "Po navodu pacijenta bio uhićenik u PP Županja i PP Vinkovci. Navodi da je pretučen i zlostavljan od strane policijskih djelatnika PP Županja. Žali se da su ga policijski službenici šamarali, držali za vrat, udarali nogom u prsni koš, tjerali da kleči i pravi sklekove."

Dr. Puzić dalje navodi kako na vratu "ima dva manja hematoma veličine 1-2 centimetra". Na oba koljena spominju se kontuzijski otisci i "blaža hiperemija u projekciji XI i XII rebra", no RTG je pokazao da nema prijeloma. U verificiranoj dijagnozi stoji "iščašenje i nategnuće cervikalne kralježnice" i još nekoliko naziva na latinskom. Za terapiju dr. Puzić prepisao je "mirovanje, analgetike p.p. i hladne obloge". 

Markov brat Vjekomir Azapović, iako ogorčen onim što je čuo na tiskovnoj konferenciji u MUP-u, nije želio komentirati, ali je rekao kako valja "pričekati što će pronaći Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, gdje je i obitelj dala iskaz". 

Vesna Bosanac: Bolnica čeka toksikološki nalaz

Ravnateljica Opće bolnice Vukovar Vesna Bosanac rekla je da je bolnički Odjel za patologiju napravio obdukciju i da se očekuje još toksikološki nalaz iz Zagreba.

– O rezultatima obdukcije ne mogu govoriti s obzirom na Zakon o zaštiti prava pacijenata. Mogu samo reći da će nalaz biti dostavljen u ŽDO kada bude kompletan, rekla je Bosanac. Međutim, neslužbene informacije iz vukovarske bolnice govore da se smrt Azapovića ne može dovesti u vezu s ozljedama koje je imao na tijelu.

>>'Izjava ministra Ranka Ostojića je obično pljuvanje po mrtvoj osobi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije