Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Nakon više od mjesec dana odmora u Saboru se radilo dva sata, a onda se otišlo na pauzu

sabor ministri
Patrik Macek/PIXSELL
14.05.2014. u 13:57

Prva vijest u podnevnom dnevniku HRT-a bio je neobičan ritam naših političara iz svih stranaka,a na Četvrtom programu u izravnom prijenosu odigrana je stara dogovorena farsa pitanja i odgovora na aktualnom satu

Prva vijest u podnevnom dnevniku HRT-a bila je da se Sabor danas sastao prvi put "nakon više od mjesec dana" pauze – što samo govori o neobičnosti radnog ritma naših političara iz svih stranaka.

Voditelj Goran Brozović nije nas zamarao detaljima o tome da je sastanak, tzv. aktualni sat na kojem vlada odgovara na pitanja zastupnika trajao dva sata i onda se predahnulo da bi se moglo nastaviti. Predsjednik vlade dugo nije bio arogantan u svojim odgovorima, ali se poslije pauze vidjelo da ga je samokontrola toliko iscrpila da se nije u potpunosti oporavio za novi napor na peglanju svoje dobro poznate javne osobnosti.

Negdje oko pola jedan upotrijebio je latinsku izreku (volens-nolens) u krivom kontekstu, tek toliko, što bi narod rekao, da ispadne pametan. Kako je izravni prijenos na Četvrtom programu HRT-a počeo prije tri sata, točno toliko trajala je radna temperatura predsjednika vlade, što podsjeća na davne kapacitete njegova stranačkog prethodnika na mjestu predsjednika vlade.

U prvim minutama izravnog prijenosa, koji gleda 0,01 promil TV pretplatnika (prema slobodnoj procjeni, jer službene podatke HRT ne iznosi), mogli smo vidjeti primjer stare dogovorene farse. Glavni glumac bio je zastupnik Nedžad Hodžić koji je na nesavršenom hrvatskom (ne razlikuje značaj i značenje) nabrojio tri razloga za savršenost projekta Plomin C. Zamolio je predsjednika vlade da doda još koji razlog, što je ovaj i učinio. Poslije su isti igrokaz izveli pitač Marin Jurjević koji se oborio na Karamarka, a predsjednik vlade mu je rekao: sve ste rekli, pametnome dosta. A baš je lijepo mogao i to reći na latinskom.

>>Milanović: Idemo do kraja mandata, nismo bjegunci!

Komentara 8

Avatar Münchausen
Münchausen
14:37 14.05.2014.

milanoviću slažeš li se ti s ovom latinskom // cum accusas alium, proprimam prius inspice vitam.oprimam prius inspice vitam.

Avatar navijač
navijač
20:32 14.05.2014.

Ne kaže se bez veze za nekog neradnika da "ima radne navike ko saborski zastupnik".

Avatar imotska115
imotska115
16:01 14.05.2014.

U slucaju ako nije razumio evo mu prevod....CUM ACCUSAS ALIUM; PROPRIAM PRIUS INSPICE VITAM – prije nego što optužiš drugoga, promotri vlastiti život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije