Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornica veziva

'Nakon verbalnog i psihičkog, radnicu je direktor napao i fizički'

vedran uranija
Pixsell
24.11.2011.
u 12:42

Bosiljka Vujević doživjela je strašan šok i na bolovanju je, kaže Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH u Zadru

– Protiv direktora Tvornice konopa i veziva Zadar Ante Babca podnosimo DORH-u kaznenu prijavu zbog diskriminacije, a sindikat i zamjenica povjerenice sindikata te tvrtke Bosiljka Vujević uložit će i odštetni zahtjev jer je direktor na nju izvršio fizički napad zbog čega trpi ona i cijela njezina obitelj. Gospođa je doživjela strašan šok i na bolovanju je. Na sreću, nakon incidenta ubrzo su stigle policija i hitna pomoć. Kazao je to na konferenciji za novinare Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH u Zadru, na konferenciji za novinare najavivši i druge sindikalne akcije, prosvjed pred upravom i tužbu za mobbing zato što ne žele dozvoliti da se u posljednjoj tvornici tekstila u Zadru i regiji smanji broj 26 zaposlenih na šest, a nekad je tu radilo i 200 radnika, a što im je direktor najavio.

Upravo zbog te najave dogodio se i ovaj incident. Sindikalne povjerenice ove tvrtke, koja je u vlasništvu trojice naših ljudi u Australiji, kazale su da je 10. studenoga direktor sazvao sastanak na kojem je rekao da ostaje samo šest radnika, a ostale će poslati kući bez otpremnina, a prva među njima bit će sindikalna povjerenica Ljubica Ivković. Zamjenica sindikalne povjerenice Bosiljka Vujević tome se usprotivila, a direktor ju je i povrijedio rekavši da nije nikakva radnica. Stoga mu je i odgovorila istom mjerom, na što joj je rečeno da će ona prva ići.

– Priznajem, nemam što tajiti, rekla sam da ću ga, ako se to dogoditi, udariti – kazala je Bosiljka Vujević. Kad je već sve zaboravila, i u dogovoru s poslovođom ranije je otišla s posla zbog pokopa jer je te sate već ranije odradila, na hodniku ju je za ruku povukao direktor i gurnuo je, nakon čega je zateturala i onesvijestila se.

Na konferenciji se govorilo i o nehumanim uvjetima rada te stalnim verbalnim i psihičkim pritiscima kojima je cilj da radnici sami odu iz poduzeća.

Komentara 12

VE
velikazmija
13:10 24.11.2011.

znam slučaj da je ni ne takneš ona ode na pregled i na policiju -- i zabrana pristupa je tu --hoće li ovde ovaj imati zabranu pristupa u kancelariju --direktore žene su tri dana starije od vraga --

Avatar Ledeni
Ledeni
13:26 24.11.2011.

Smanjiće broj zaposlenih sa 26 na 6. Naravno, među tih šest će biti i on. Smanji tako da najprije da sebe otpustiš, mrcino nesposobna.

CR
crocro
10:20 25.11.2011.

Svaki radnik mora imati svoga direktora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije