Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi u noći

Nakon što su ga redari izbacili, Čupko pijan pucao u Krivom putu

cupko
Foto: Milena Zajović
1/3
04.06.2010.
u 09:16

Srećom, metak nije pogodio nikoga od dvjestotinjak gostiju koliko ih je bilo na terasi popularnog okupljališta.

Goran Hajduković Čupko (35) osumnjičen je da je na terasi kafića Krivi put u Runjaninovoj ulici u centru u petak u 0.30 sati, u nazočnosti oko 200 ljudi, izvadio pištolj koji je u naguravanju s redarima nekontrolirano opalio. Metak, srećom, nikoga nije ozlijedio.

Kukasti križevi


Redari su ga izveli iz kafića jer je imao 2,3 promila alkohola u krvi, a nosio je i kukaste križeve.

Na terasi se počeo naguravati s redarima te je izvadio pištolj i uperio ga prema jednom redaru, koji ga je odgurnuo. Pištolj je tada jednom opalio, a redari su Hajdukovića srušili na tlo i zadržali do dolaska policije. Policija je nad njim, jer je pružao pasivni otpor, upotrijebila silu i lisice. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Zagreb, gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Jučer se nalazio u postaji.

– Tu večer svirao je veseli funk. Nije baš lako kad sjediš, pričaš i čuješ “bum”, ali dobro je završilo. Povod? Njemu je dovoljno da netko krivo stavi pepeljaru ispred njega. Redari su dobro reagirali, a i policija je ubrzo došla. Nije bilo panike – ispričao nam je očevidac i dodao: – Nije mi jasno da takvi ljudi mogu imati takvu slobodu. Na kraju će ispasti heroj klincima. Inače, skinsi odavno ne dolaze ovamo, nije to njihov svijet. A mi danas slušamo samo Doris Day i Patriciju Clark.

Prijavljivan za ubojstva

Hajduković je poznat kao jedan od vođa Bad Blue Boysa, a evidentiran je za nasilje i imovinske delikte. U travnju ove godine nepravomoćno je oslobođen za dvostruki pokušaj ubojstva. Sudi mu se jer su u sukobu navijača u kafiću Wien u Dubravi u svibnju 2001. dvojica navijača dobila teške ozljede nožem. Prošle godine na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog drugog pokušaja ubojstva. Ispalio je više hitaca iz pištolja u redara Z. Spajića ispred kluba Sokol u svibnju 2005. Tada je pobjegao i spalio si jagodice prstiju da prikrije identitet.

Komentara 26

HU
hunter
11:08 04.06.2010.

A to je Čupko, gorljivi hrvatski nacionalist, ujedno Srbin.

UK
Ugo Kajvez
11:33 04.06.2010.

Sad trebamo miliciju da se ta takvim likovima porazgovara na samo u nekoj veži .....

HU
hunter
11:06 04.06.2010.

Čudno, BBB-ovci nisu baš poznati po nasilju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije