Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poštujte pravila!

Nakon smrti biciklista policija pozvala na oprez: Evo čega se trebaju pridržavati

U prometnoj nesreći na Slavonskoj aveniji poginuo biciklist
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
17.05.2019.
u 13:23

Policija je na svojoj internetskoj stranici upozorila bicikliste da uvijek moraju imati ispravan bicikl s funkcionalnim kočnicama, ali i da ne smiju voziti pod utjecajem alkohola

Nakon pogibije 65-godišnjeg biciklista na kojega je u četvrtak navečer na Slavonskoj aveniji, nedaleko Zelene tržnice, automobilom naletjela 23-godišnja vozačica, zagrebačka policija upozorila je bicikliste da se i oni moraju pridržavati prometnih propisa kako bi povećali svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Biciklist je poginuo u četvrtak oko 20 sati kada je bez zaustavljanja sa zapadnog nogostupa Ulice Siniše Glavaševića krenuo južnom i sjevernom trakom Slavonske avenije. Na njega je naletjela vozačica koja je Slavonskom avenijom fordom focus varaždinskih registracija išla prema istoku, izvijestila je policija.

Policija je stoga na svojoj internetskoj stranici upozorila bicikliste da uvijek moraju imati ispravan bicikl s funkcionalnim kočnicama, ali i da ne smiju voziti pod utjecajem alkohola te da od prvog sumraka (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora imati upaljeno prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo.

Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili trakom, a ako ne postoje, čim bliže desnom rubu kolnika. Ako ih je dva ili više moraju ići jedan iza drugoga, a na javnoj cesti noću i danju u slučaju smanjene vidljivost nositi reflektirajuće prsluke. Mlađi od 16 obavezno trebaju imati i zaštitnu kacigu.

Također, policije je apelirala i na vozače da obrate pažnju na starije osobe kao posebno ranjivu skupinu u prometu.

Komentara 11

PL
plavi123
15:10 17.05.2019.

Biciklisti se posebno trebaju paziti, voze ko da su sami na svijetu

PR
prokurator
15:47 17.05.2019.

bemti članak. zašto policija upozorava bicikliste na alkoho? jel poginuli bio pijan? nigdje se ne spominje. iz članka se čini da je deda od 65 sa nogostupa išao preć široku aveniju, i klinka je naletila na njega. kolko brzo je išla? ništa, ni a ni be..

PR
prokurator
15:56 17.05.2019.

tipična bedastoća policije, koja nije u stanju smanjiti nevjerojatnu brojku od 300-400 poginulih u prometu godišnje. ovo sa svjetlima i prslucima - ok štima, ali zašto su na prvo mjesto stavili alkohol? koliko se nesreća dogodi sa alkoholiziranim biciklistom godišnje? jedna? nula? glavni problem je nemoć da se obuzda brzina i cuganje vozača. stanje sigurnosti je zadnjih godina tako loše, da biciklist može stradati pa makar stavio na sebe lampice sa 4 božićne jelke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije