Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga završena

Nakon sedam godina uhvaćen najtraženiji australski bjegunac

'epa03133660 Thousands of spiders build new spider webs after floodwaters forced them to move to higher grounds in Wagga Wagga New South Wales, Australia on 06 March 2012. Reports state that more than
'LUKAS COCH'
22.03.2012.
u 09:31

Malcolm Naden optužen je za ubojstvo 24-godišnjakinje, pokušaj ubojstva policajca i dvostruki teški napad na 15-godišnjakinju

Malcolm Naden (38), najtraženiji australski bjegunac koji je sedam godina bježao pred policijom, uhićen je i optužen za ubojstvo i još nekolicinu kaznenih djela. Bjegunac je konačno uhićen u policijskoj akciji oko ponoći javlja BBC, nakon što je 20-ak policajaca sa psima opkolilo kuću u Novom Južnom Walesu.

Naden je u bijegu od 2005. kada je navodno ubio ženu, a kao stručnjaku za preživljavanje u divljini nije mu bilo teško godinama izbjegavati policiju. U prosincu prošle godine gotovo je uhvaćen nakon što je policija opkolila područje za koje su vjerovali kako je njegov improvizirani kamp nedaleko sela Nowendoc, ali Naden im je još jednom uspio pobjeći. Za hvatanje najtraženijeg bjegunca ponuđena je nagrada od 100.000 australskih dolara i bila je to najveća nagrada u Australiji još od vremena potrage za Nedom Kellyjem u 19. stoljeću koji je zbog ubojstava trojice policajaca osuđen na smrt vješanjem u studenom 1880.

Naden je optužen za pokušaj ubojstva policajca tijekom prosinačke potrage. Otprije je optužen za ubojstvo 24-godišnje Kristy Scholes te za dvostruki teški napad na 15-godišnjakinju 2004. godine.

Tijekom uhićenja naoružanog Nadena ugrizao je policijski pas, a pritvoren je nakon što mu je pružena liječnička pomoć u lokalnoj bolnici.

Ključne riječi

Komentara 1

PO
podravacc
11:05 22.03.2012.

hoće li pas dobiti cjepivo protiv bjesnoće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije