Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očaj recesije

Nakon samoubojstva Grci "bombardirali" parlament

Skokovi u vodu
Reuters | AFP
05.04.2012.
u 07:40

Grčka je zapala u najgoru ekonomsku krizu još od završetka Drugog svjetskog rata, a recesija zemljom vlada posljednjih pet godina

Potaknuti samoubojstvom umirovljenika koji si je zbog financijskih problema oduzeo život na glavnom atenskom trgu Syntagma prosvjednici su zgradu parlamenta zasuli eksplozivnim napravama iz kućne radinosti, a policija je na napade odgovorila suzavcem.

>>Hicem u glavu starac si oduzeo život ispred grčke skupštine

U zemlji u kojoj je petina radno sposobnog stanovništva nezaposlena samoubojstvo 77-godišnjeg farmaceuta izazvalo je razumijevanje mnogih koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji, donosi Reuters, a mnogi Grci osjećaju se poniženo nakon stalnih i uzastopnih rezova plaća i mirovina.

Grčka je zapala u najgoru ekonomsku krizu još od završetka Drugog svjetskog rata, a recesija zemljom vlada posljednjih pet godina.

Prema posljednjim podacima broj samoubojstava u Grčkoj tijekom prošle godine porastao je za čak 19 posto u usporedbi sa 2010., a rast nezaposlenosti, viši porezi i smanjenja plaća doveli su grčko stanovništvo do očaja.

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
08:27 05.04.2012.

Zato Hrvatska ima spremnu vojsku koja neće biti sposobna braniti zemlju od agresije ali će biti dovoljna za gušenje prosvjeda.

TJ
To je nama naša borba dala
08:45 05.04.2012.

05.04.2012. u 08:05h pippo0090 je napisao/la: Pomozimo Grčkoj Oni su u Krizi Koja je razlika između Grčke i Hrvatske? Godina dana.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:05 05.04.2012.

Pomozimo Grčkoj Oni su u Krizi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije