Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitivanja

Nakon remonta, NE Krško ponovno priključena u elektroenergetski sustav

Krško
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
06.11.2016.
u 11:37

Nakon ispitivanja na niskoj snazi, postupno će se povećavati snaga elektrane.

Nuklearna elektrana Krško (NEK) u subotu navečer ponovno je uključena u elektroenergetski sustav, nakon redovnog remonta koji je započet 1. listopada, priopćeno je u nedjelju iz te elektrane.

Nakon ispitivanja na niskoj snazi, postupno će se povećavati snaga elektrane, dodaje se u priopćenju.

Iz NEK-a navode kako je tijekom redovnog remonta zamijenjeno nuklearno gorivo, izvedeni su svi planirani radovi preventivnog održavanja te je zaključeno ulaganje s područja tehnološke nadgradnje.

"Kvalitetu završenih remontnih radova koje su, osim zaposlenih u NEK-u, izveli i radnici više od 60 poduzeća ugovornih izvoditelja iz lokalne i međunarodne okoline, potvrdio je i nadzor Uprave Republike Slovenije za nuklearnu sigurnost i ovlaštenih stručnih organizacija. Remont je uz stručan i odgovoran rad svih sudionika završen u planiranom opsegu", priopćili su iz NEK-a.

NE Krško u Sloveniji nalazi se na lijevoj obali rijeke Save, tri kilometra nizvodno od grada Krško, deset kilometara od granice s Hrvatskom. Hrvatska elektroprivreda je vlasnik 50 posto elektrane i dobiva 50 posto proizvedene električne energije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije